ALTUNBAŞ TTSO VE TTB’Yİ ZİYARET ETTİ

YATIRIM ADASI YATIRIM PROGRAMINA ALINACAK

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon Ticaret Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti.

Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ziyarette konuşan Altunbaş, ‘Yatırım Adası ve raylı sistemin Trabzon için önemine vurgu yaparak şunları söyledi, “Yatırım Adası istihdama yönelik Trabzon’da önemli katkı sağlayacak. Bakanlar Kurulu Koordinasyon Kurulu süreci değerlendiriyor. Tamamlanmasıyla birlikte yatırım programına alınmış olacak. Teknolojinin ileri imkanlarına dayalı işletmeler burada yer alarak gelişmeye ve büyümeye fayda sunacak. Yine demiryolu konusunda TTSO’nun gayretleri oldukça fazla. Trabzon’a demiryolu için rantabilitenin artması önemli. Tarihi İpek Yolu’nun demiryolu ile yeniden canlandırılması fikri var. Erzincan’dan Trabzon’a getirilmesi planlanan demiryolu projesinin Yatırım Adası ile entegre edilip, Gümüşhane üzerinden doğu bölgesine ulaştırılması bölgedeki sanayi yatırımlarını cazibeli bir hale getirecektir. Seçimler bittikten sonra yapacak çok işimiz var. Bizler siyasiler olarak sanayicileri destekleyip kentimizi ve ülkemizi yukarıya taşıyacağız.”

DÖVİZ ÜZERİNDEN SALDIRIYORLAR

Türkiye’yi durdurmak isteyenlerin döviz kurlarını sürekli yukarı çekme çabasında olduğundan bahseden Altunbaş, “Yurtdışındaki odaklar döviz kurunu sürekli manipüle etmeye çalışıyor. 2011 yılından beri hükümeti devirmek için türlü oyunlar oynayanlar sonuç alamayınca ekonomik hamleler yapmaya başladılar. Kredi Derecelendirme Kurulu kredi notunu düşürüyor. Türkiye’nin kendileriyle anlaşması olmamasına rağmen Türkiye’nin kredi notuyla alakalı açıklama yapıyor. Üstelik Ağustos ayında yapılan açıklamayı seçimleri etkileyebilmek adına 24 Haziran’dan önce yapıyor. Döviz üzerinden ekonomimizle oynamaya çalışıyorlar. Ancak her ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye olarak dış politikada anında karar alıp, uygulayabilen, istekli ve geliştirilebilen projeleri destekler bir duruma geldik” diyerek Hacısalihoğlu ve yönetimini kazandıkları seçimden ötürü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

TTSO YERLİ OTOMOTİVE ORTAK

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Yatırım Adası’nın çok önemli alanlarda faaliyet göstereceğini belirterek, “Yatırım Adası projesi için sondaj çalışmaları devam ediyor. Proje içerisinde savunma sanayii, gıda sektörü ve otomotiv sektörü yer alacak. Amacımız bu proje ile birlikte yüksek derecede ürünler ortaya koymak. İleri seviyede teknoloji kullanarak üretim yapmak olacak. Trabzon Ticaret Sanayi Odası olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yerli otomotiv üretiminin yüzde 5’ine ortak olmasıyla projenin ortaklarından biri olduk. Türkiye’deki 81 Ticaret ve Sanayi Odası otomatik olarak projeye dahil oldu. Bizler TTSO olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde icra etmek için azami gayreti göstereceğiz” açıklamalarında bulundu.

Hacısalihoğlu, Altunbaş ve yönetim kuruluna ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber