ARSİN’İ ARŞINLADI

AK Parti Milletvekili Salih CORA, yaz programları kapsamında Arsin’deydi. Esnaf ve vatandaşları ziyaret etti, Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri ve Balıkçılalarla bir araya geldi, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Fındık Deposunda incelemelerde bulundu.

CORA’ya bu ziyaretlerinde AK Parti Arsin İlçe Başkanı Tolga ŞENGÜL, Belediye Başkanı Sait GÜRSOY ve teşkilat mensupları da eşlik etti.

OSB’NİN GENİŞLETİLMESİ MASAYA YATIRILDI

Milletvekili CORA’nın ilk durağı Arsin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) oldu. Burada OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erkut ÇELEBİ ve sanayicilerle toplantı yaptı. Toplantıda OSB’nin genişletilmesi ve OSB içerisinde kurulması planlanan meslek yüksek okulu ilgili istişarede bulunuldu.

TMO ALIMLARA BAŞLADI

TMO Arsin depolarında incelemelerde bulunan CORA, fındık alımlarının 22 Ağustos itibari ile başladığını ve üretici lehine bir sistemin oluşturulduğuna dikkat çekti. CORA, “Hükümetimiz her zaman fındığın ve fındık üreticisinin yanında oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir. TMO alımları ile her zaman üreticiyi korumaya yönelik bir politika izledik. Bu alımlarla üreticimizin piyasaya olan güveni her zaman artmıştır. 22 Ağustos itibari ile TMO fındık alımlarına başladı. Şimdi iş üreticinin elindedir. Fındığı iyice kurutmalı, piyasaya doğru zamanda çıkarmalıdır.” ifadelerini kullandı.

BALIKÇILARLA BİR ARAYA GELDİ

CORA’nın sonraki durağı Arsin Su Ürünleri Kooperatifi ve Balıkçılar oldu. Burada balıkçılarla bir araya gelen CORA, balıkçı barınakları ile ilgili sorunları dinledi. Balıkçılara yeni barınakların yapılması için gerekli adımları atacağını ve gerekirse Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİRİŞÇİ ile görüşeceğini söyledi.

FINDIK FİYATI PİYASADA OLUMLU KARŞILANDI

CORA son olarak Cumhuriyet Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini ve sorunlarını dinledi. Ziyareti değerlendiren CORA, “Sahada gözlemlediğim üç ay öncesine göre çok farklı bir hava var. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Böyle çalışmaya devam etmeliyiz. Ben 20 yıldır aktif siyasetin içerisinde olan biriyim. Bu zamana kadar her türlü refleksi, tepkiyi ölçme noktasına haiz olduk. Şu anda geldiğimiz noktada yerelde yaşanan gelişmelerin sahaya olumlu yansıması oldu. Çalışan kesime yönelik maaşların artışı, asgari ücretin artışı, emekliye ek gösterge noktasında artış, fındık ve çay fiyatlarındaki artış yüzleri güldürdü. Trabzonspor’un şampiyonluğu da şehirde çok olumlu hava yarattı. Körfez turizminin Trabzon’a akın etmesi piyasayı olumlu etki etti. Ayrıca 7’li masaya halk nezdinde müphem ve şüpheyle yaklaşılmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin dünyanın çözüm noktası olması, birçok krizin çözümünde etkin olması, beyaz masa gibi çalışması önemli gelişmelerdir. Tüm bunları sahada gözlemliyoruz. AK Parti milletin gönlündeki yerini koruyor. Çok güçlü bir şekilde seçime gireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber