banner240
banner237
banner238

Ayşe Sula Köseoğlu AK Parti Trabzon'dan milletvekili aday adaylığını açıkladı!

28. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili adaylık başvurusunun ardından bir basın toplantısı düzenleyen Köseoğlu, ilk olarak deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı, yaralananlara da geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Ardından dün deprem bölgesinde meydana gelen sel felaketine de değinen Köseoğlu, “Yiten canlarımız var, ülkenin acısını hep birlikte yüreğimizde hissediyoruz” dedi. 

Köseoğlu, “Rabbim inşallah bu ülkeye, bu şehre katkı verecek insana bu yolu nasip eder diye dua ediyorum. Sen ben derdinde değiliz. Memleket derdindeyiz. Şehrimizin yapacak çok işi var, ilgilenecek çok meselesi var. Burada hep beraber bu şehrin tek vücut olması, takım oyunu oynayarak başarıya ulaşması için elimizden gelen gayreti ister milletvekili, ister başka görevlerde olsak da yapmakla yükümlüyüz. Ben elini taşına altına koyan insanlardan biri olarak adaylık başvurusu yaptım. Bize inanan güvenen destek veren samimiyetle arkamızda duran insanları İnşallah mahçup etmeyiz. Edindiğimiz tecrübe çok ciddi insan kaynağı oluşturdu” dedi.

AYŞE SULA KÖSEOĞLU KİMDİR?
9 Eylül 1969'da Trabzon’un Maçka ilçesinde doğdu.
1981 yılında Trabzon Kurtuluş İlkokulu’ndan, 1988 yılında Akçaabat İmam Hatip Lisesi’nden 1992 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Halen İstanbul Üniversitesi AUZEF Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencisidir.
Avukatlık Stajını Trabzon’da tamamlayan Köseoğlu, 1994 yılından bu yana Trabzon’da ortağı olduğu hukuk bürosunda serbest avukatlık yapıyor.
Siyasi yaşamına AK Parti’de başlayan Köseoğlu, 2003-2015 yılları arasında, AK Parti’nin Trabzon teşkilatlarında çeşitli görevlerde bulunan Köseoğlu,
7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Partiden 25. ve 26. Dönem Trabzon Milletvekili seçildi.
Milletvekili olduğu süreçte Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ( KEFEK) yanı sıra çeşitli alt komisyonlarda da görev alan Köseoğlu, Türkiye-Fas Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı da yaptı.
22 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen 2. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağanüstü Kongresi'nde MKYK üyesi seçildi.
Yine 2017-2018 yıllarında AK Parti Teşkilat Başkanlığı bünyesinde Van ve Hakkâri İl Koordinatörü olarak görev yaptı.
Siyasi yaşamını AK Parti’de sürdüren Köseoğlu, 19 Nisan 2021 tarihinden bu yana AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkâri, Şanlıurfa, Şırnak ve Mardin görev yaptığı illerdir.
Köseoğlu, mesleki çalışmalarının yanı sıra Trabzon’da Medya ve STK çalışmalarında da bulundu. 1994 yılında Trabzon’un ilk yerel televizyonu olan Gökkuşağı TV’nin Kurucu Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. 2005 yılında MÜSİAD Trabzon Şubesinin kurucularından ve Türkiye’deki ilk kadın yöneticilerinden oldu. Yine 1994’te Mazlum-Der Trabzon Şube kurucularından ve yöneticilerinden biri oldu. Trabzonspor Kulübü Kadın Komisyonu üyesi olarak çalıştı. 1997’de Aktif Hukukçular Derneği adında yerel hukuk derneğinin Kurucusu ve Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. Trabzon İmam Hatip Mezunlar Derneği Başkan Yardımcılığı, Maçkalılar Derneği Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Halen Kireçhanespor Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Çaykaralılar Derneği, KADEM, İnsan Hakları Derneği Trabzon Şubesi, Tüm Kadınlar Derneği ve Trabzonspor Kulübü üyesidir.
Köseoğlu evli ve iki kız çocuğu annesidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber