Başkan Genç: “Emeklilerin konut sahibi olmasını destekliyoruz”

Genel kurulda bir konuşma Başkan Genç, dernek üyesi emeklilerin ev sahibi olmaları için yaptıkları girişimler sonucunda Maçka’da 600 konutluk bir projenin TOKİ eliyle hayata geçirileceğini dile getirdi.

“SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ”

Ortahisar’da Dolaylı Mahallesi’nde dernek üyesi emeklilere konut yapılması için arazi tahsis edilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini de ifade eden Başkan Genç, “Derneğimizle sürekli bir diyalog halinde olduk. Karşılıklı ziyaretlerimiz oldu. Şu hususu özellikle müşahede ettim. Trabzon’da 8000’i aşkın derneğimiz bünyesindeki emeklilerimizin 3218 tanesinin konut talebini bizlere ilettiler. Biz de bu manada yer kıtlığı olan, arazi kıtlığı olan şehrimizde bu ihtiyaca cevap vermek için Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve TOKİ Başkanımızla konuyu paylaştık. Şu anda da süreci devam eden bir proje var Maçkamızda… Bu 3200 talebin tamamını karşılamasa bile inşallah hatırladığım kadarıyla 600-700 civarında bir konut alanı için arazi tahsisi çalışması yapıldı. Mera vasfından çıkarılarak konut alanı olarak tahsis edildi bu alan. Bütün talebi karşılamayacağımız için yine derneğimizin talebi olarak Dolaylı Mahallemizde ayrı bir yer isteği daha var. Onunla ilgili derneğimizin talebi değerlendiriliyor. 1/5000 ölçekli plan tadilatı olması hasebiyle Büyükşehir Belediyemiz konuyu değerlendiriyor. Biz de takibini yapıyoruz. Sizlerin uygun bir bedelle konut sahibi olarak hayatınızı idame ettirmek için bu gayreti sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“BU BİR LÜTUF DEĞİL, BİZİM GÖREVİMİZ”

Daha önceki yıllarda dernek üyelerinin Çanakkale Şehitliğine yaptıkları ziyaretlere destek olduklarını belirten Başkan Genç, bundan sonraki ziyaretlere de destek olacaklarını kaydederek, şöyle konuştu: “Daha önceki yıllarda yaptığımız ziyaretlerde Dernek Başkanımız bize Çanakkale’yi hiç ziyaret etmeyen üyelerinin olduğunu

söylemesi üzerine, biz de bu toprakları bize bağımsız vatan yurdu olarak bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kahramanca mücadele ettiği toprakları ziyaret edebilmeleri için elimizden gelen gayreti ortaya koyduk. Bunun devam eden bir çalışma olduğunu biliyorum. Pandemi nedeniyle ara verilmişti. İnşallah, bunu devam ettireceğiz. Bunu sizlere bir lütuf olarak söylemiyorum. Bunu bir vazife olarak söylüyorum. Buradan Çanakkale gitmek isteyen büyüklerimize daha önce yaptığımız gibi elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Ben 30 yaşında Çanakkale’ye gittim. Ama çok daha erken yaşlarda gitmemiz lazım. Milli şuur açısından, o şahadet havasının teneffüs edilmesi açısından bu çalışmayı çocuklarımız için de yapıyoruz. Oralara gitmemiz lazım. Bize kanlarıyla beraber bu vatanı emanet eden şehitlerimiz oralarda yatıyor. Trabzon emekliler derneğimize yakışır, yaraşır demokratik bir kongre olmasını diliyorum. İki adayımızı da tanıyorum. Yürekten her ikisine de başarılar diliyorum. Derneğimize ve şehrimize kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber