Çebi’den 117 Milyon 500 Bin TL’lik Müjde

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM
Türkiye’nin aydınlık yarınları için beşerî sermayenin yerinde ve zamanında değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Selahaddin Çebi, “Ak Parti iktidarında bu anlayışla eğitim öğretim öncelikli gündem maddesi yapıldı. Bütçede aslan payı her zaman eğitime ayrıldı. Bu da AK Parti iktidarının eğitim öğretime vermiş olduğu önemi açık bir şekilde göstermektedir.” dedi.
TARİHİ BİR ADIM
AK Parti’nin eğitim hamlesini tarihi bir adım olarak değerlendiren Çebi şöyle devam etti: “İktidarımız döneminde eğitim öğretime ayrılan pay ile AK Parti öncesinde ayrılan pay arasında çok büyük bir fark bulunmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanına modern okul binaları, yeni derslikler, kütüphaneler ve spor salonları kazandırdık. Gelişen ve değişen ihtiyaçlar paralelinde mutlaka yeni ihtiyaçlar da ortaya çıkıyor. Bizler bunları tespit ederek giderilmesi konusunda elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.
DAHA İYİSİ İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ
Ortahisar’ın potansiyeli bağlı olarak her geçen gün yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını söyleyen Çebi, “Ortahisar, genel bütçeden payına düşen eğitim ödeneğini alıyor. Özellikle hayırseverlerin de katkılarıyla ilçemiz eğitimde daha iyi konuma gelecektir. Eğitim gönüllülerimizden hayırsever Hami Yıldırım ile Erol Tuna Bey’e  teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. ” ifadelerine yer verdi.
EĞİTİMİN EMRİNDEYİZ
Ortahisar’da eğitime katkı sağlayan hayırsever ve tüm eğitim paydaşlarına teşekkür eden Çebi şunları söyledi: “Ortahisar’da eğitim ihtiyaçları ve taleplerini önemsiyoruz. Sorunsuz bir eğitim öğretim, ihtiyaçların karşılanmasıyla gerçekleşir. Bu yönde en iyisini, en kalitelisi Ortahisar’ımıza kazandırmak için ne yapılması gerekiyorsa, hangi kapıya gidilmesi gerekiyorsa gideceğiz. İsteklerimizi, taleplerimizi sunacağız. Şu nokta çok iyi bilinmelidir ki eğitimin emrindeyiz. Tüm gayemiz Türkiye’nin aydınlık yarınlarına güzel bir miras bırakabilmektir.” 
NE KADAR HARCAMA YAPILDI? 
2015-2021 arası Ortahisar’da Ata İlkokulu, Aydınlıkevler İlkokulu, Çukurçayır Anaokulu, Erdoğdu İlkokulu, Pelitli Anaokulu, Pelitli İlkokulu, Yeşiltepe İlkokulu, Çukurçayır Lisesi, Ortahisar Endüstri Meslek Lisesi, Ortahisar Özel Eğitim Okulu, Ortahisar Ticaret Meslek Lisesi, Ortahisar Erdoğdu Anadolu Lisesi Spor Salonu, Ortahisar Prof. İhsan Koz İlkokulu ek binası, Pelitli Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Bostancı Kız İmam Hatip Lisesi Öğrenci Pansiyonu için 62 milyon 175 bin TL harcandı. Ortahisar Kız İmam Hatip Lisesi, Ortahisar 100.Yıl İlkokulu ile Ortahisar Çukurçayır Hami Yıldırım İlkokulu’ndaki çalışmalar ise sürüyor. Ortahisar Kız İmam Hatip Lisesi’nin proje bedeli 11 milyon 458 bin TL. Ortahisar 100.Yıl İlkokulu ile Ortahisar Çukurçayır Hami Yıldırım İlkokulu’ndaki çalışmaların proje yapım bedelleri hayırseverler tarafından karşılanacak. 
YAPIMI DEVAM EDEN PROJELER
Yıl içerisinde Çukurçayır Lisesi, Çukurçayır Ortaokulu, Yalıncak Ortaokulu, Karşıyaka İlkokulu ve Karşıyaka Ortaokulu için toplam 117 milyon 500 bin TL’lik bedelli proje ihaleye çıkarılacak. 
OKULLLARIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR
Öte yandan Ortahisar genelinde okulların doğalgaz dönüşümü, çatı, elektrik ve kalorifer işinde kullanılmak üzere Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 2 milyon 196 bin 950 TL ödenek aktarıldı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber