CHP Trabzon Milletvekili aday adayı Avukat Ozan Karagöz: Kadınlar ve gençler özgür ve umutlu olacak

Karagöz, "14 Mayıs'tan sonra Trabzon kadını ve gençlerinin hafızasından “burası Trabzon, Trabzon’da böyle” sözünü çıkaracağız" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili aday adayı Avukat Ozan Karagöz, CHP iktidarı ile kadın ve gençlerin kaderinin değişeceğini söyledi. Trabzon'un yoksulluğunu emektar kadınlar ve gençlerin umutlarıyla yeneceklerini dile getiren Karagöz, yeni sosyal ve ekonomik politikalar geliştireceklerini söyledi. 

KADINLAR SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAMIN ORTASINDA OLACAK
"Trabzon'da seçimin kaderini kadınlar ve gençler belirleyecek" diyen Karagöz, "Kadınlarımızın istihdamını evlere temizliğe gitme, inek besleyip sütünü ve bahçesinde sebze yetiştirip sebzeleri satarak gelir elde sınırlarından kurtaracağız. Özellikle ev işlerinde güvencesiz ve kayıt dışı çalışan kadın ev işçilerinin İş Kanunu’na tabi olmasını sağlayacağız. Kadınlarımızı Trabzon'da sosyal ve ekonomik yaşamın tam ortasında konumlandırıyoruz. Kadınlarımızın sadece beden sağlığı ile alakalı değil  ruh sağlığını da önceleyen sosyal ve ekonomik politikaları geliştireceğiz. Artık Trabzon kadını ve gençlerinin hafızasından “burası Trabzon, Trabzon’da böyle” sözünü çıkaracağız. Trabzon kadınlar ve gençlerin ekonomik olarak özgürleştiği, yaşam olarak da özgür ve mutlu olduğu bir şehir haline gelecek" sözlerini kullandı.

ADAMCILIĞIN YERİNE CESARET VE YENİLİK
Gençlerin artık umutsuz olmayacağını ifade eden Karagöz sözlerini şöyle sürdürdü: "İstihdamda ve eğitimde yer almayan gençler ve kadınlar için “Garantili Yetenek Programları” başlatacağız. Gençlerimize devlet memurluğunun sadece tek çare olmadığı ortaya koyacağız. Üniversite mezunu gençlerimizin önündeki iş deneyimi eksikliğini iş başında eğitimi destekleyen Meslek Akademileri ile aşacağız. Artık hiçbir genç üniversiteden mezun olduktan sonra iş tecrübesi olmadığı gerekçesiyle işsiz kalmayacak. Trabzon'un gençlerini sadece bedensel işgücü olarak gören istihdam modelini reddediyoruz. Gençlerimiz adil ve tarafsız bir şekilde desteklenen girişimcilik süreçleri sonucunda kendi işinin sahibi olacaktır. Adamcılık ve torpilin yerine; cesaret ve yenilik gelecek. Atanamayan veya iş bulamayan üniversite mezunlarımız ile üreten bir Trabzon'u birlikte kuracağız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber