CHP Trabzon’da açıkladı! Fındık 35 TL olmalı, raylı sistem gelmeli

Trabzon’da düzenlenen basın toplantısında ilk olarak CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu konuştu. 

Hacısalihoğlu, “Vatandaşımızı kucaklayacağız. Pandemi sürecinde en çok etkilenen kesimle birlikte olacağız. İktidar yürüyüşümüzün Trabzon’dan perçinlenerek, küçük bir güç olacağına inancımız tamdır. Heyetin temsilinde bulunan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. 

Ardından ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek başladığı konuşmasında, “Bu iktidar kendisine oy veren milletimize sırtını dönmüştür. Milletimiz artık kimin ne olduğunu görmektedir. Bu karanlık girdaptan çıkış yolu aramaktadır. O çıkış yolunun adresi CHP’dir. Kaderine terk edilen milletimiz asla ve asla yalnız değildir” dedi. 

KARADENİZ’DE OLUŞAN SEL FELAKETLERİ
Torun, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Her yıl mutlaka Karadeniz bölgesinde bir ilimiz bu felaketle karşı karşıya kalıyor. 
Sel felaketleri bu coğrafyanın kaderi olmaktan çıkarılmalı. Bunun tedbirini alacak olan ülkeyi 19 yıldır yöneten siyasi iktidardır. Kağıt üzerinde planlarla bu sorunlar çözülmez. Artık bir an önce eyleme geçilmelidir. CHP olarak bu sorunun kalıcı çözümü için atılacak her adımı sonuna kadar destekleriz. 
KANAL İSTANBUL SORUNU.. 
Boğaziçi Üniversitesine rektör atadılar. Öğrenciler istemedi, akademisyenler istemedi. Kayyum rektör, “Bu iş 6 ayda çözülür^ demişti. Kendisi 6 ay dolmadan gitti. 
Kanal İstanbul için inat ediyorsunuz. Milletin parasını kanala gömmek istiyorsunuz. Kanal İstanbul’un sonu da Melih Buluğ gibi olacak. Ha Kayyum Rektör, ha Kanal İstanbul. Siyaseten ikisinin de bir birinden farkı yoktur” 

ÜRETİCİ YABANCI ŞİRKETLERİN… 
Torun, “Trabzon’un da çok büyük sorunları var. En büyük sorunlardan biri bu iktidarın düzelmeyen fındık politikası. Ordu’da söyledik, Giresun’da dile getirdik. Trabzon’da bir kez daha söylüyoruz. 
Sürekli yerli ve milli olmaktan bahsediyorsunuz. Kusura bakmayın üreticiyi yabancı şirketlerin insafına terk etmek ne yerlilik, ne de milliliktir. Türkiye’nin ulusal fındık politikası bir an önce belirlenmeli, bu sorun milletin gündeminden çıkarılmalı. 
Nerdeyse hasat zamanı geldi hala taban fiyatla ilgili açıklama yok. 

FINDIK 35 TL OLMALI
Trabzon’dan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Üretici bahçeye girmeden fındık fiyatı 35 TL olarak açıklanmalı. 
Trafik sorunu. Bu sorunun çözümünde tek çare, çevre yolunun bir an önce yapılmasıdır. Trabzon halkı bıkmış, trafik sorunundan dolayı canından bezdi. Ordu’da, Giresun’Da, Trazon’da aynı sorun. 

RAYLI SİSTEM GELMELİ
Trabzon aynı zamanda çok önemli ir ticaret merkezi. Ancak bu iktidar bu şehrin önünü açmamak için adeta inat edi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber