CHP’Lİ AHMET KAYA TBMM’DE YEREL MEDYA İÇİN ÇAĞRI YAPTI

Bu düzenleme yerel basının talepleri dikkate alınarak mutlaka gözden geçirilmelidir.” dedi.

AKP’li vekillerin imzasıyla torba kanun teklifi olarak TBMM’ye sunulan ve Genel Kurul’da görüşülmeye başlanan Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde yer alan Kamu İhale Kurumu düzenlemesiyle kamu ihale ilanlarının Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden yayınlanması amaçlanmıştı. Temel gelir kalemlerinden ilan gelirlerini kaybedecek olan yerel basının temsilcileri yaptıkları açıklamalarla düzenlemenin geri çekilmesi için hükümete ve milletvekillerine çağrıda bulundular.

Yerel medya temsilcilerinin taleplerini TBMM gündemine taşıyan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Genel Kuruluda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“GAZETELERİN VE HABER SİTELERİNİN İLANLARI KESİLECEK”

“Trabzon yerel basınımızın değerli temsilcileri önemli bir sorunlarını ve kaygılarını bizimle paylaştılar. Genel Kurul gündemine gelecek olan torba yasa teklifindeki bir maddeyle Kamu İhale Kurumunun düzenleyeceği ihaleler artık, sadece kendi sitesinde yayınlanacak, gazetelere ve haber sitelerine ihale ilanı verilmeyecek.”

“GELİRLERİNİN YAKLAŞIK YÜZDE 40’INI KAYEDECEKLER”

“Bu ne demek oluyor? Zaten zor şartlarda varlığını sürdürmeye çalışan ve iktidar baskısı dahil birçok haksızlığa uğrayan yerel medyamız, gelirlerinin yüzde 40'ını kaybetmiş olacak, pek çok gazetenin kapısına kilit vurulacak, gazeteciler işsiz kalacak.”

“YEREL MEDYAYI BİTME NOKTASINA GETİRDİLER”

“İktidara gelmeden önce yerel medyanın kendileri için çok önemli olduğunu ve yerel medyayı destekleyeceklerini söyleyen AKP, 20 yılın sonunda yerel medyayı adeta bitme noktasına getirmiştir.”

“DÜZENLEME MUTLAKA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

“Yerel medya, demokrasi ve ifade özgürlüğü için olmazsa olmazdır. Yerel basının talepleri dikkate alınarak bu düzenleme yeniden ve mutlaka gözden geçirilmelidir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber