CORA, DEPREMZEDELERİ BİR  AN OLSUN YALNIZ BIRAKMIYOR

Türkiye, asrın en büyük felaketinin yaralarını sarıyor. Kahramanmaraş merkezli deprem, koca bir bölgede sarsıntıya neden oldu. 11 ildeki binalar yerle bir olurken, 43 bini aşkın vatandaş hayatını kaybetti. Afet bölgelerindeki büyük yıkım sonrasında vatandaşlar çadır ve konteyner kentlere yerleştirildi. Depremzedelerin eksiklerinin giderilmesi, yaraların sarılması için tüm Türkiye seferber oldu.

YÜZLER GÜLMEYE BAŞLADI

2 haftadır Hatay’ın Arsuz ilçesinde çalışmalarını sürdüren, köy köy, mahalle mahalle depremzedeleri ziyaret eden, ihtiyaçlarını ve talepleri yerine getirmek için seferberlik ilan eden AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, bu kez de çocukların yüzlerini güldürdü. Depremde en büyük travmayı yaşayan çocuklara hediyeler dağıtırken, yürek ısıtan gülümsemeleri kameraya yansıdı. CORA, “Bir çocuk güler, bin hüzün dağılır.” notuyla bu anları sosyal medya hesabından paylaştı.

DUR DURAK YOK

Hatay’daki çalışmalarını aralıksız sürdüren Milletvekili CORA, dur durak bilmeden depremden etkilenen vatandaşları da ziyaret etmeye devam ediyor. Dün TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah GÜLER ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa ESGİN ile birlikte ilçe merkezinde, Tülek, Konacık ve Işıklar Mahallelerinde depremzedeleri ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini iletti, taleplerini dinledi. İlgili yerlere taleplerin yerine getirilmesi için direktif verdi.

40 BİNDEN FAZLA KONUT YAPILACAK

Vatandaşların yapılacak konutlarla ilgili sorularını da yanıtlayan CORA, “Hatay’da 40 binden fazla konut inşa edeceğiz. Hangi ilçede ne kadar konut inşa edileceğiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yüksek katlı binalar yapılmayacak. Yapılacak konutlara %60’a kadar hibe verilecek. 2 yıl geri ödemesiz çok uzun vadeli faizsiz kredi desteği sağlanacak.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber