banner240
banner237
banner238

CORA’DAN KAYA’YA YANIT GECİKMEDİ

Milletvekili CORA, şunları söyledi:

TRABZON ŞEHİR HASTANESİNİ DURDURMAYI VADEDİYORLAR

“Sayın KAYA sanırım kendi mutabakatlarını okumamış ki böyle bir yorum yapıyor. Açıkladıkları metinde açıkça belitmişler; ‘planlanan şehir hastanelerinin, henüz yapılmayanlarının ihalelerini ivedilikle durduracak ve yeni şehir hastanesi yapmayacağız.’ Bu ne demektir Sayın KAYA? Trabzon Şehir Hastanesini durdurmayı vadediyorsunuz” 

KAPATACAĞIZ, DURDURACAĞIZ, İPTAL EDECEĞİZ VİZYONUNA SAHİPLER

“Sadece bu mu? Hayır. Sürekli kapatacağız, durduracağız, iptal edeceğizden bahsediyorsunuz. Neymiş Yeni termik santral yapmayacak, rehabilite edilemeyen mevcut santralleri için ilgili paydaşların da katılımıyla sosyal ve ekonomik analizler çerçevesinde mağduriyetlere sebebiyet vermeden kapatma planı hazırlayacaklarmış.

Kanal İstanbul projesini göreve başladıkları gün iptal edecek, bugüne kadar yapılan iş ve işlemleri hukuki, ekonomik, ekolojik ve teknik olarak incelemeye alacaklarmış.”

MUTABAKAT EN ÇOK HDP’Yİ MUTLU ETMİŞTİR

“PKK’ya alenen yardım ettiğini tespit ettiğimiz ve kayyum atanan belediyeler için ‘yerel yönetimlerde seçme ve seçilme hakkını yok sayan kayyum uygulamalarına son vereceklermiş.’ MİT Müsteşarını görevden alacaklarmış.  Ayrıca ‘OHAL KHK'larını iptal edeceğiz’ diyerek kapı arkasından PKK ve FETÖ'cülere göz kırpıyorsunuz. Bu mutabakat en çok HDP’lileri mutlu etmiştir, sevindirmiştir.”

BATI’DAN AFERİN ALACAKSINIZ

“Akkuyu Nükleer Santral Projesi’ni gözden geçireceklermiş. Bir de yüzde 0,1’lik ortaklarının açıklaması var; savunma sanayine dokunacaklar. Ortaya koydukları metinle de Batı’dan ‘Aferin’ alacaklar. Bunlar nasıl milletimizin menfaatleri doğrultusunda belirlediğiniz hedef ve politikalardır!”

SİZ 10 YIL GERİDEN GELİYORSUNUZ

“Bir de milletimizin aklıyla alay ediyorsunuz! Vadettiğiniz projelerin çok daha fazlası bizim hükümetimiz döneminde hayata geçirilen projelerdir. Hiç ne yapılıp ne edildiğine bakmamışsınız bile!

En çok da şuna güldük. Savunma sanayinde yerlilik oranını 10 yıl içerisinde %80’lere çıkartacaklarmış. Bu nasıl anlayıştır, gözünüzü bu ülkenin değerlerine nasıl yummuşsunuz. Tüm dünya Türkiye’nin savunma sanayiinden övgüyle bahsederken bu açıklamayı hangi akla hizmet yaptınız. Şu andaki yerlilik oranımız zaten %80’dir. Siz 10 yıl geriden geliyorsunuz!”

TRABZON’DA ÇOK ÖNEMLİ İŞLERE İMZA  ATTIK

“Trabzon’da çok değerli işlere imza attık. Trabzon bir spor şehri oldu. Sağlık şehri oldu, Trabzon turizm şehri oldu. Eğitim şehri oldu. Altyapısı ile kentsel dönüşümleriyle şehircilik anlamında çok ciddi hamlelerin yapıldığı marka şehire dönüştü. Tıp fakültesi ek binası, Kanuni eğitim araştırma hastanesini, Ahi evren kalp damar hastanesini, Ağız ve Dış sağlığı merkezini, Haçkalı baba ve ilçelerdeki devlet hastaneleri ile birçok hastane yaptık. 900 yataklı şehir hastanesinin ihalesini yeniden gerçekeştirdik ve yeniden devam ediyor. Hem  sahaları yaptık ve ilçe stadlarını yeniledik. Akyazı stadını tamamladık. Trabzon’da eğitime yüzde 100 destekle ikili eğitimden tekli eğitime geçtik. Fakülte sayılarını artırdık ve yeni bir üniversite kurduk ve Trabzon üniversitesi bunda bizim imzamız mevcuttur. Bitmeyen Organiza sanayi bölgesi bitti, Vakfıkebir’in bütün parselleri tahsis edildi, Şinik doldu, Arsin yüzde 30’dan yüzde 100’e çıktı. Of ve Araklı da sanayi bölgesi yapıyoruz. Araklı’da tekstil kent olacak. Yatırım adası için kanun çıkardık, projesini ihale ettik. Şu anda yatırım aşamasında. İhaleye edip yatırımın yapabileceğimiz gibi yap işlet devret şeklinde yapabiliriz. Ulaşımda çok önemli askları trafiğe açtık. Tanjnat yolu ve sahil yolunu bitirdik. Trafiği en çok sıkıştıran Erdoğdu yolunu duble yaptık. Bulak yolu tamamlanmak üzere, Of Çaykara, Maçka yolu duble oldu. Akçaabat Düzköy yolu devam ediyor. Yüzde 50 tamamlandı. Kanuni bulvarını en önemli etabı bitmek üzeredir ve açılışıın yapacağız. Zigana tünelini açıyoruz. Güney çevre yolu bizim için olmazsa olmazımızdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz ve ilçe başkanımızla bunu Bakanımızdan istedik. Projesi tamamlandı ve ihalesinin gerçekleşmesi için gayret içinde ediyoruz. Trabzon ile ilgili kentsel dönüşümlerde Ayasofyanın etrafı, Tabakhane, Zağnos, Çömlekçi kanayan yarası idi. Çömlekçi  kadim tarihine yakışmıyordu. Çömlekçi dönüşümü başladı ve devam ediyor. Tabakhane, Zağnos, Pazarkapı tamamlandı, Avni Aker’i n yerine şehre nefes alacak alanlar kazandırdık. Atasu barajı bitirildi. Trabzon’da güzel hizmetler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber