banner240
banner237
banner238

“DEMEK Kİ NEYMİŞ? AKLIN YOLU BİRMİŞ!”


İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu “Utanç Yatırımı” olarak adlandırdığı ‘Ceza Garantili EDS Projesi’ ihalesinin iptal edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Türkoğlu, Başkan Aktaş’ın çok büyük bir yanlıştan döndüğünü vurgulayarak, “Demek ki neymiş? Aklın yolu birmiş!” dedi.

Söz konusu proje ile Bursalıların adeta ‘sıra cezasına’ çekileceğine işaret eden Türkoğlu, “İptal kararıyla hem Bursa derin bir nefes aldı, hem de Sn. Alinur Aktaş, kendisini kamuoyunda çok zor duruma düşürecek olan ‘Utanç Yatırımı’ndan  kurtulmuş oldu.
Umarım atılan bu geri adım bu şehri yönetenlere ders olur ve yapılması planlanan yatırım projeleri, hiç olmazsa bundan sonra ne getirip ne götüreceği uzun uzun düşünülmeden gerçekleştirilmez.
İYİ Parti Bursa Teşkilatları olarak bizler, muhalefet etme sorumluluğumuzu, kamu yararı gereğince, bihakkın yerine getirmeye aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

İPTAL GEREKÇESİ BULUNDU!
Bursa Büyükşehir’den yapılan açıklamada, Türkoğlu’nun “EDS Soygunu” olarak adlandırdığı projenin ihalesinin iptali şu gerekçeye dayandırıldı:
“Kamu ihale kanunu kapsamında yapılan EDS ihalesine katılan İstanbul firması Torkam İnşaat Yatırım A.Ş ve ISSD Bilişim AŞ iş ortaklığı 785 milyon lira fiyat verirken, ihalede 720 milyon lira fiyat veren ve halen Edirne Belediyesi’nin EDS sistemini işleten Ankara firması CABA Grup en ekonomik teklifi vermişti.
Burulaş ihale komisyonu tarafından yapılan incelemede en iyi teklifi veren firma, 2 temel evrakının eksik olması ve teknik dokümanlardaki eksiklik nedeniyle ihaleden elendi. Geriye kalan ikinci firma ile elenen firma arasında 60 milyon TL gibi ciddi bir fiyat farkı olması, tek firma ile rekabetin sağlanamaması ve kamu menfaati göz önüne alınarak ihalenin iptal edilmesine karar verildi. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber