Emekli Maaşları, Asgari Ücret Oranında Artırılmalıydı

Milyonlarca emekliyi açlık sınırının altında bir gelirle yaşamaya mecbur bırakmak, tek kelimeyle insafsızlıktır” dedi.

Turhan, Aralık ayı enflasyon rakamları doğrultusunda emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarıyla ilgili açıklama yaptı.

TÜRKİYE’DEKİ KRİZLERİN ASIL SEBEBİ, YÖNETİM KRİZİDİR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildikten sonra, ülkede zaten yolunda gitmeyen işler iyice bozuldu. Ekonomik krizin sebebi, yönetim krizidir. AK Parti iktidarı, ülkeyi yönetememektedir.

İktidarın tercihleri, güçlüden ve zenginden yana olduğu için ülke bu durumdadır. 21. yüzyılda Türkiye’de 40 milyondan fazla insan açlık sınırının altında, 38 milyon insan da yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Bu başarının mimarı AK Parti iktidarıdır!

ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAM EMEKLİDEN NEDEN ESİRGENİYOR?

2023 yılında uygulanacak asgari ücrete yüzde 55 zam yaptık diye övünen iktidar, emeklilere yapılan yüzde 25 oranındaki zammı müjde gibi veriyor.

Yıllarını çalışarak geçiren ve aldığı maaşla geçimini sağlamayan milyonlarca emekli, torun sevmesi gereken yaşlarında maalesef çalışmak zorunda kalmaktadır.

Türkiye’de 13 milyondan fazla vatandaşımızın beklentisi, en düşük emekli maaşının açlık sınırının üzerinde veya asgari ücret düzeyinde olması idi, ama iktidar emekliye bunu fazla görmüştür.

EMEKLİLER BUNUN HESABINI SANDIKTA GÖRECEKTİR

En düşük emekli aylığının asgari ücretin yarısından da az olduğu bir ülkede, toplumsal huzurun sağlanması mümkün değildir.

Kamu kaynaklarını eşine dostuna, yandaşına peşkeş çekerken eli titremeyenler, kimin parasını kimden esirgiyorsunuz? Faize, ranta ödenen milyarlarca lirayla sadece emeklilerimiz değil, bütün halkımız huzur ve refah içinde yaşayabilir. Yeter ki ülkeyi yönetenler tercihlerini bu yönde kullansınlar. Ama bu iktidar, halkın değil güçlünün ve zenginin iktidarıdır.

Başta dar gelirliler olmak üzere halkımız bunun hesabını sandıkta görecek ve ülkeyi bu iktidardan kurtaracaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber