‘Erdoğan’ın en korktuğu şey başına geldi’

BTP lideri, “İYİ Parti açısından bence çok yanlış bir hamle değil,  Cumhuriyet Halk Partisi açısından yanlış bir hamle. Hükümet açısından bakarsak, bence hükümetin korktuğu başına geliyor” dedi

TV 100 kanalında Ece Üner’in sunduğu ana haber bültenine konuk olan BTP liderine sorulan ilk soru, “Masadaki kırılmalardan biri sizin isminizin gündeme getirildiği ve kabul görmediği noktada olmuş olabilir mi?” sorusu oldu.

“Masada çok kırılma noktaları mutlaka oldu” diyen BTP lideri, “Altılı Masa esasında Türkiye'nin mozaiğini yansıtma noktasında yetersiz kalmıştır. Bu çok açık bir şekilde ortadaydı” dedi ve şöyle devam etti: “Biz ‘Masaya girmek istiyoruz’ dedik. Bize arka kapılardan masanın kapıları kapatılıyor ama bu hiçbir zaman kamuoyu önünde bize söylenmiyor. Biz de, ‘Bunu kamuoyuyla paylaşalım o zaman çünkü bize Altılı Masa’ya katılmamız yönünde sürekli talep var, milletimiz bunu bize tavsiye ediyor’ dediğimizde bunlar kapalı kapılar arkasında konuşulan şeyler olarak kalmıştır. Dolayısıyla biz çağrımızı aslında şunu ifade etmek için yaptık; biz Altılı Masa’ya girmek istiyoruz ve bu masa bunu kabul etmediği takdirde millete, milletin bana ilettiği duruma cevabı vermiş olacak şeklinde bir çağrıydı bu. Meral Akşener çağrımızın ardından genel merkezimizde bizi ziyaret ettiğinde kendisine, ‘Buradan bize ilişkin ret oyu çıkacak, bunu zaten sen de biliyorsun” demiştim. Bu benim beklediğim bir şeydi, beklemediğimiz bir şey olmadı. Bunun yanında ben Meral hanıma o günlerde, ‘Muhtemelen siz de o masada kalmayacaksınız. O masanın yürümesi biraz zor görünüyor’ şeklinde yine söylemiştim. O dönem masanın dağılması gibi bir şey zaten söz konusu değildi ama hepimizin öngörüsü masanın bu pozisyonuyla devamının zor olacağı hususundaydı.”

Akşener ile görüşmediğini ifade eden Baş, “Aklın yolu bir diyelim. Ülkece, öyle bir pozisyona geldik burada bizim sarılacağımız adres; sözleriyle, fiilleriyle, hareketleriyle her zaman olduğu gibi yine Atatürk. O bize ışık saçacak, bizim önümüzü aydınlatacak. Nitekim bugün de Türkiye zor günler geçiriyor. Türkiye demokrasisini kaybetmekle karşı karşıya. Türkiye, Cumhuriyetinin tehdit altında olduğu bir süreçten geçiyor. Bu kötü durumlardan kurtulmanın yöntemi Atatürk'ün kurduğu üniter Cumhuriyeti muhafaza etmek, Türkiye'deki bütün renkleri ile kimlikleriyle herkesin kardeşliğini tesis edebilmektir; dolayısıyla burada bir Atatürk'e sarılma var” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber