Fatih Erbakan Trabzon'da konuştu "Bize ambargo uyguluyorlar Susturmaya çalışıyorlar"

Genel başkan Fatih Erbakan'ın katılımıyle gerçekleşen kongreye tek liste halinde girildi. 

Tüzük maddelerine göresırasıyla

Divan kurulu oluşturuldu.
Saygı duruşu İstiklal marşının ardından konuşmalara geçildi.
İl Başkanı Süleyman Pulat yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı “İşimiz Trabzon’da gerçekten zor. Trabzon’da milletvekillerinin sayısının yüzde 50sini kazanmıuş bir dönemde çalıştık. Gelecek seçimlere yüzde elinin üzerine çıkmazsak başarısız sayılırız.

Belediyelerde yüzde 60’tı şimdi 6o’ın altına düşersek başarısız sayılırız. Hedef belli. “ ifadelerini kullandı.

Yeniden refah partisi sürekli yükseliyor. Devlet istatistikleri açıklamıyor. Neden? Çünkü Yeniden refah partisi sürekli birinci parti çıkıyor da ondan.

Trabzon’da siyasi söylemleri değiştireceğiz. Seçimde söyleyip daha sonra sümen altı yapamayacaklar. Sürekli hatırlatıyoruz.

Her seçim beyanlarında Erzincan’dan buraya demiryolu sözü veriyorlar. Bu kadar söz verildikten sonra gelir dedik. Ama sümen altı ediyorlar.

Hafif raylı sistem Of’tan Beşikdüzü’ne kadar olacak. Seçim döneminde sözünü veriyorlar her seçim.

Arsin yatırım adası vardı denizin ortasında. Kanunu çıkmış ama seçimden seçime gündeme geliyor.

Grup yollarının hali belli. Zar zor bir asfalt dökülüyor.

Güney çevre yolu var yine. Nedense bu projeler sümen altı ediliyor.
Büyükşehir Balediye başkanımıza sorduk. Rahatken bir doğruldu. Biz konuştukça cevap veremez hale geldi.
İktidara soruyorum. Hangi projeniz rantabıl.

Türkiye’nin verdiği faizle bu projeler 1 haftada yapılır. Yete rki siz bu projeleri yapmak isteyin. Ama siz merak etmeyin bu projeleri yapacak hükümet çok yakında geliyor, merak etmeyin.

Bizim gençlerimiz bu toplantının pankartlarını asarken birileri topluyordu. Sorduk biz toplamıyor dedik herkes. Valimize gittik durumu anlattık. Bana süre verin dedi. Yarım saat sonra telefon geldi ve valimiz dedi ki “Pankartlarınız Karayollarında gidin alın” dedi. Devletin maaşlı memuru bizim pankartlarımızı topluyor.

Bu sizin yaptığınız üyelerin diğer partilerden fazla olmasından kaynaklanıyor. ANAP da yapıyordu ama tarihten silindi. Siz de silineceksiniz." ifadelerini kullandı.
Fatih Erbakan’ın konuşmasının satır başları şu şekilde;

Trabzonspor’umuz en son şampiyonluk nedeniyle Trabzonsporluları tebrik ediyorum.

Erbakan hocamızın hayatında çok önemli bir yer tutan kişinin evladı olarak ben de kendimi Trabzonlu addediyorum ve hemşerilerim olarak görüyorum.

Yeniden Refah Partisi olarak bugüne kadar 300 bine yakın üyeye sahibiz. Mecliste grubu olan partilerin üye sayısı kadar üyesi olan parti medyada yer almıyor, anketlerde gösterilmek istenmiyor. Bu filmi daha önce izlemiştik.

Daha seçime girmeden bize bu ambargoyu uygulamalarını da normal karşılıyorum.

Anket firmalarına sesleniyorum. Seçim akşamı Yeniden Refah Partisi’nin patlaması sonrası kaçacak yer arayacaksınız.

Erbakan hocamız bize “Anketler bizi ne gösteriyorsa başına 1 yazın” diyordu.

Birinci 40 yılda 1 yazıyorduk. İkinci 40 yılda başına 2 ekleyeceğiz.

Bizi Anketlerde yüzde 2 gösteriyorlar. Başına 2 yazacağız ve gerçek rakamı bulacağız.

Ne masa başındakilerle ne kasa başındakilerle kurtuluşa eremeyiz. Kurtuluşa ermek istiyorsak mutlaka ama mutlaka milli görüşe sarılmamız lazım. Yeniden refahı iktidara getirmemiz lazım. Bu 6 tane benzemez bugüne kadar 30 kere baş başa 6 kere de masa başında tam 36 kez bir araya geldi. Ya 36 kez toplanıp yemek yiyip içip dağılıyorsunuz. Allah aşkına ne konuşuyorsunuz? Gerçekten de merak ediyorum. Şu ekonomik krizle ilgili bir çözüm önerisi somut olarak ortaya koyuyor musun? Yeniden refah partimizin yaptığı gibi bir kaynak paketinizi ortaya koyabiliyor musun? Aylardan beri 36 kez bir araya geliyorsunuz bir Cumhurbaşkanı adayı ortaya koyabiliyor musun? Hayır, hiçbir tanesi yok, toplanıyorlar, fotoğraf çektiriyorlar, yiyorlar içiyorlar ve dağılıyorlar. Manzara bu. Arada birde birbirleriyle çatışıyorlar. Bakın en son HDP’li bir bakan olur mu? HDP’ye bakanlık verecek çünkü gizli ortak HDP. Gizli ortak HDP olmadan yüzde 50+1’e ulaşmaları zor gözüküyor. Böyleyse HDP’ye bakanlık verecek misiniz? CHP kanadı ‘evet, tabii veririz’ dedi. Buna diğer İYİ Parti kanadından itiraz geldi. O masada bulunan eski AK Partili başbakanlar, bakanlar var. ‘Bunlardan Cumhurbaşkanı adayı olmaz’ diyorlar masanın diğer tarafı. Bunlar bu sefer öbür tarafa kızıyor olur mu bizden de Cumhurbaşkanı adayı olur diyor. Bir tanesi İmamoğlu'nu aday yapalım diyor, Kılıçdaroğlu kendisi aday olmak istiyor. Tam bir muamma tam bir karmaşa.

Masanın diğer tarafı CHP. 28 Şubat'ın ateşli savunucusu. Din dersi zorunlu ders olmaktan çıkarılsın diyen, İstanbul Sözleşmesi'nin hayranı. Ayasofya'nın cami olmasına üzülen. 6 yaşında çocuklara kuran öğretmek Taliban zihniyetidir, çağ dışılıktır, Ortaçağ zihniyetidir diye bağıran daha bu hafta içinde bir milletvekili yine aynı şeyleri söyledi. Parti içerisinde özel LGBT komisyonu kurulmuş. Biz iktidar olduğumuz zaman LGBT’li olmak dezavantaj olmaktan çıkacak diye slogan attı. CHP dediğimiz bu. Efendim biz 60 senedir hiç iktidar olmadık Türkiye'nin bu faturasını bize niye kesiyorsunuz. İktidara gelmesen bile 89-94 arasında bütün belediyeler sendeydi. İSKİ skandalını unuttuk mu zannediyorsun. Çöp, çamur, çukur slogan haline geldi. Atasözü haline geldi. Şehir dendiği zaman büyükşehir dendiği zaman SHP’li, CHP’li belediyelerde çöp, çamur, çukur akla geliyor. Bu millet 1994 yılında bütün belediyeleri koşa koşa Refah Partisi'ne sizden kurtulmak için verdi. Sadece bu da değil. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde iktidarı eleştirdiğiniz konuların aynısını siz de yapıyorsunuz. İktidar 8.6 faizle dolar borçlanıyor. Siz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 10,5 faizle dolar borçlanıyorsunuz. O borcun faizini de belediye hizmetlerine yaptığınız zamlarla İstanbul halkından tahsil ediyorsunuz. Borç faiz zam vergi ekonomisi dediğimiz bunun aynısı. İktidardan daha büyük faizle borçlanıyorsun
Daha sonra yapılan oylama ile yeni il yönetimi seçildi.
İŞTE LİSTE


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber