Gazeteci Fatih Altaylı’ya konuşan BTP Lideri Hüseyin Baş’tan çarpıcı açıklamalar…

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Gazeteci Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk oldu.

Hüseyin Baş programda Atatürk düşmanlığının tarihi kökeni ve günümüze dönük hedefi üzerine dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Muhafazakar olanın Atatürk karşıtı olması gerekir şeklindeki algının bu propagandanın bir sonucu olduğunu ifade eden Hüseyin Baş, “Atatürk’e saldıranların hiçbirinin derdi İslam değil. Bunları hizmet ettikleri bir nokta var” dedi.

Hedefin Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmak olduğunu belirten Hüseyin Baş, “bugün Suriye gibi değilsek bunu Atatürk’e borçluyuz” dedi.

geleceğimizi belirleyemeyeceğiz, iş bulamayacağız, aş bulamayacağız, gıda bulamayacağız. Buğday ithal etmek nedir, ayıptır! Suya ulaşamayacağız. Dünya oraya gidiyor. Bunlar şaka değil, korkutmak için demiyorum ama buraya Türkiye'yi hazırlama niyetli olan şu anda siyasette bir tek ben varım, başka hiç kimse yok. 

gelirse sadece ulusalcılığı getirecek, diğeri gelirse sadece muhafazakarlığı getirecek, diğeri gelirse sadece laikliği getirecek ve diğer bütün ideolojiler kavramlar sanki tehdit altında olacak. Böyle bir siyaset güdülüyor. Ben diyorum ki; hem milliyetçi, hem ulusalcı, hem laik, hem demokrat, hem cumhuriyetçi, hem Atatürkçü, hem dindar yok yok mu bu ülkede. İşte benim temsil etmeye çalıştığım görüş bu. Biz ideolojilerde ayrılalım, bu bizim zenginliğimiz problem yok ama yönetimde tek bir kıstasımız olsun, o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceği…”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber