GELECEK PARTİSİ TRABZON İL BAŞKANI Hasan Kamil VELİOĞLU Gurup Kararları Anayasanın Üstünde Değildir

Belediye Meclislerinde partiler kendi içlerinde Grup Kararı alabilir. Ancak bu kararlar uyulması mecburi mutlak kararlar değil, oy kullanma hakkının sahibi meclis üyeleri için tavsiye niteliğinde ki kararlardır.

Belediye Meclis Üyelerinin, alınacak kararlarda verecekleri oylarını bireysel düşünceleri ve özgür iradeleri ile vermeleri Anayasal Görevleridir.

Yomra Belediyesinde Ak Parti grubunun almış olduğu grup kararına uymayarak, Yomra için doğruluğuna inandığı yönde oy kullanan Ak Parti meclis üyesi hakkında ceza alabilir diyen Ak Parti il Başkanı Sayın Mumcu bilmelidir ki Hukuk Normları hiyerarşisinde, Grup Kararı Anayasanın üzerinde değildir. Zira Yomra Belediyesi Meclis üyelerinin görev ve sorumlulukları öncelikle Yomra ilçesinedir, Parti gruplarına değil. Ve hiçbir grup kararı da bireylerin özgür düşünceleriyle hareket etmelerini engelleyemez. asla da engellememelidir.

Ak Parti İl Başkanının bu ifadesi, Ak Partinin, demokrat düşünceden ne kadar uzaklaştığının ve otoriter bir çizgiye geldiğinin göstergesidir. Şehri ve İlçesi için Özgür İradesiyle, doğruluğuna inandığı oyu veren Belediye Meclis Üyesini tebrik ediyor ve bu tavrının tüm meclis üyelerine de örnek teşkil etmesini diliyorum. Bu örnek davranışın diğer meclis üyelerine korku salmak için cezalandırılması gerektiğini söyleyenleri de Türk Demokrasisinin ve Milletimizin vicdanına havale ediyorum...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber