banner240
banner237
banner238

“Gıda krizi diye bir şey yoktur, çiftçiye gereken desteği vermemek vardır”

Hüseyin Baş, “Kriz yok, çiftçiye gereken desteği vermemek vardır” dedi.

BTP liderinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde, “Gıda krizi diye bir şey yoktur. Çiftçiye gereken desteği, parayı vermemek vardır”

“Müteahhide değil çiftçiye alım garantisi verelim”

Tarımın stratejik bir sektör olduğunu ifade eden BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş katıldığı bir televizyon programında gıda krizi söylentilerine katılmadığını ifade ederek, “Krizin çıkmasının tek bir nedeni var; üretici istediği paraya sahip olamıyor. İstediği geliri elde edemeyince üretmemeye başlıyor, çünkü zarar ediyor” demişti.

Hüseyin Baş, programda gıda krizinin hem ülke çapında hem de dünya çapında engellenebilmesinin formülü nedir? sorusuna da “Milli Ekonomi Modeli bunu söyler işte. Üreticiyi destekler, çünkü bunlar stratejik sektördür. Bu üretim devam etmelidir. Bu üretim gizli el tarafından desteklenirse her zaman üretmeye devam eder. Bu gizli el mekanizması da ancak ve ancak devlettir. Devletin görevi çiftçisine sübvansiyon yapmaktır. Bugün bunu Avrupalı yapıyor, Amerikalı yapıyor, Türkiye yapmıyor bunu! Biz çiftçimize ucuz mazot, elektrik verebiliriz, enerji giderlerini düşürebiliriz. Biz çiftçimize ürün alım garantisi verebiliriz. Hani köprüye, müteahhide geçiş garantisi veriyoruz ya çiftçimize ürün alım garantisi verelim. Ondan sonra bakalım fiyatlar yükseliyor mu, yükselmiyor mu?” şeklinde cevap vermişti.

Ankara’da Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli programı

Türkiye’nin gerçek gündeminin ekonomik kriz olduğunu ifade eden BTP Türkiye çapında Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli programları düzenliyor. Program serisinin ikincisi 22 Mayıs günü Ankara’da gerçekleştirilecek.

Programın kapanış konuşmasını BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş yapacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber