banner240
banner237
banner238

GÜLCEMAL PROJESİ ‘BEN YAPTIM OLDU’ ANLAYIŞININ KÖTÜ BİR ÖRNEĞİDİR 

Turhan, bu projenin plansız ve programsızlığın, ‘ben yaptım oldu’ anlayışının kötü ve üzücü bir örneği olduğunu dile getirdi.

Turhan, 2015 yılında başlanan ve bir türlü bitirilemeyen Gülcemal Projesini değerlendirdi.

HANİ NEREDE SÖZ VERİLEN YAŞAM ADASI?

2009 yılında AKP'den Belediye Başkanı seçilen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2014 seçimleri öncesinde sahil dolgusuyla yapılacak Gülcemal Projesi isimli mega bir proje vaat etmişti. 2015 yılında başlanan projede, yaklaşık 110 futbol sahası büyüklüğünde 800 bin metrekarelik bir alanın doldurulacak ve bu alanda inşa edilecek eğlence adasıyla Trabzon’un denizle kesilen bağlantısının yeniden sağlanacaktı. Projenin birinci etabı 2017 yılında tamamlanacak, kalan iki etabı da birkaç yıl içinde hizmete girecekti. Ne oldu? Hani nerede yaşam alanları, eğlence merkezleri, plajlar? Yaptınız da biz mi görmüyoruz? Söz vermek kolay tabii, bol keseden vaatte bulunmak da öyle. Nasılsa hesap soran yok.

BAŞKAN ZORLUOĞLU, BU PROJEYE NEDEN SAHİP ÇIKMADI?

Gümrükçüoğlu’nun ardından Belediye Başkanı olan Murat Zorluoğlu, önce Gülcemal’e sahip çıktı, sonra yeni bir proje yapılacağını söyledi. Bir röportajında da Gülcemal için ‘içime sinmiyor’ dedi. Hayırdır, niye içinize sinmiyor, çıkıp açıklayın da kamuoyu da aydınlansın.

GÜLCEMAL BİTMEDEN GANİTA-FAROZ’A NEDEN BAŞLANDI?

Gülcemal Projesi ucube haliyle orada dururken, Ganita-Faroz projesine başlandı. Konunun uzmanlarının ‘Önce Gülcemal’i bitirin, diğerine sonra başlayın’ uyarılarına kulak asılmadı. Neden? Aynı hat üzerinde başlanmış bir proje bitirilmeden, bir yenisine neden başlanır? Mevcut başkan Zorluoğlu, acaba eski Başkanın başlattığı proje tamamlanmadan önce kendi projesini yaparak prim yapmak, göze girmek mi istemektedir? Halkın oylarıyla gelinen makamlar, kullanılan bütçeler, kişisel ikbal ve ihtiraslara alet edilmemelidir. 

BAŞKAN ZORLUOĞLU KAMUOYUNU AYDINLATMALIDIR

Gülcemal Projesine başlandığında maliyetin 35 milyon olacağı öngörülmüştü. Tabii AK Parti iktidarının ekonomiyi getirdiği noktada bu paralar, devede kulak kalıyor. Proje şu anda hangi aşamada, ne zaman, hangi maliyete bitirilecek? Mevcut başkanın bu konuda çıkıp açıklama yapması gerekir. Yuvarlak, ucu açık kelimelerle konuşulmamalı, mevcut durum net bir şekilde ortaya konulmalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber