banner240
banner237
banner238

GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR. ÇÜNKÜ BU ÜLKEYE SÖZÜMÜZ VAR

 Güzide Uzun, “Gün dayanışma günüdür çünkü bu ülkeye sözümüz var. Emeğimiz olduğu gibi sevgilerimiz de karşılık beklemek hakkımızdır. Bizler inançları arkasında duranlarız, onurumuz, kimliğimiz ve beynimizle üreteceğiz. Kuyu dibinden görülen gökyüzü parçası ile yetinmeyip tüm gökyüzünü görüp açılacağız’ ifadelerini kullandı. 

MERHUM YAVUZ KARAN’A BÜYÜK ALKIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Danışma Kurulu Toplantısı Park Restoran’da yapıldı. Katılımın yüksek olduğu toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla İl Başkanlığı’nın faaliyetlerinin hazırlandığı slaytta önceki dönem İl Başkanı, Parti Meclisi üyesi merhum Yavuz Karan’ın İl Başkanı seçildiği kongredeki, ‘Bizim yarışımız AKP iktidarıyla olacaktır, bizim yarışımız 19 Mayıs’ı yasaklayanlarla olacaktır, bizim yarışımız, Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun çocuklarına saldıranlarla olacaktır. Bizim yarışımız bu ülkede çocuk gelinler isteyen Milli Eğitim Bakanıyla olacaktır. Bizim yarışımız bu ülkede yatağa aç girenlerin, aç girmemesi için olacaktır’ konuşması büyük alkış aldı.

MİLLETLERİ KURTARACAK OLAN YALNIZ VE ANCAK ÖĞRETMENLERDİR

 Slayt sunumunun ardından konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “Demokrasinin, özgürlüğün, barışın, bağımsızlığın egemen olduğu Türkiye’yi yediden ayağa kaldırmak ve parlamenter sisteme dönüşü sağlamak için partisiz Cumhurbaşkanımız ülkemize hayırlı olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir, öğretmenlerden eğiticiden mahrum bir millet henüz millet adını alma yeteneği kazanmamıştır.’ İşte Çankaya’ya göndereceğimiz partisiz Cumhurbaşkanımız Sayın Muharrem İnce bu tanıma uygun en gerçekçi adaydır. Kendisini şimdiden kutlar 80 milyona hayırlı uğurlu olsun dileklerimizi sunarız” dedi. 

BU SONU KENDİLERİ HAZIRLADI

Normal koşullar altında gönlümüz isterdi ki içimize sindire sindire ortak akıl ile 2019’e doğru ilerlerken hazırlık çalışmalarımızı yapalım diyen CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “ Ancak biliyorduk ki 2002’de iktidara gelen AKP zihniyeti ülkeyi tüm yönleri ile itibarı ile felakete sürüklemiştir ve yakın bir tarihte seçimi gündeme getirecektir. Beklediğimiz gibi oldu ve baskın seçime uğradı ülkemiz. 

EKONOMİYİ ÇÖKERTTİLER

Bu sonu kendileri hazırladığı için teslim bayrağını da kendileri çektiler. Dün Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem Bey’in açıklamalarıyla 80 milyonun hiçbir zaman Cumhurbaşkanı olmayan tek adam faşist diktatörlüğünün 24 Haziran’da sonu gelmiştir. İktidara geldiklerinde en önemli sorunumuz Kürt sorunuydu. Üzerine çok önemli sorunlar eklediler. 16 yılda dış politika, eğitim, toplumsal barış, demokrasi ve bitmelerinde yüzde yüz etkili olan ekonomik çöküşü sağladılar.”

16 YILDIR AYRIŞMANIN EN ÜST SEVİYESİNDEYİZ

Eğitim konusunda yıllardır düzeni altüst ederek sistemi çökerttiler diyen Güzide Uzun, “2017 yılı itibarıyla okula gidemeyen binlerce çocuğumuz, yurt sorunu, sınav sorunu yaşayan binlerce gencimiz var. Toplumsal barış konusu en önemli sorunlarımızdan biri etnik kimlik, inanç ve yaşam tarzı üzerinden 16 yıldır ayrışmanın en üst seviyesindeyiz. 

İNSAN HAKLARI HEYKELİ BAŞKENTTE ABLUKA

Demokrasinin bir ahlak rejimi olduğunu biliyoruz ve aynı zamanda insan hakları ve demokrasinin yerleştiği ülkelerde kişi başına gelirin 25 bin ve 64 bin dolar arasında olduğunu biliyoruz. Yaşamın her alanında liyakatin hakim olduğu ülkeler demokrasinin tam uygulandığı ülkeler. İnsan hakları heykeli başkentte abluka altında dünya gülüyor bize acı bir şekilde. 

ÜLKE TEFECİLERE TESLİM OLMUŞ DURUMDA

2002’de devraldıktan sonra ekonomimiz geldiğimiz son durum itibarıyla tefecilere teslim olmuş durumda. Doların 4 TL’yi Avronun 5TL’yi aşması enflasyonun süratle yükselmesi, devletin borcunun 900 milyarı aşması, vatandaşın bankalara borcu tüketici kredisi ve kredi kartları borcu 518 milyar lirayı aşması, devletin 15 yılda aldığı her 100 liralık verginin 67.2 lirası dolaylı vergi olması gelinen felaketi anlatmaktadır bizlere. 

YANDAŞ SERMAYENİN VERGİ BORCU SIFIRLANIRKEN HALK AĞIR VERGİ YÜKÜ ALTINDA EZİLİYOR. 24 HAZİRAN BİR KURTULUŞUN BAŞLANGICIDIR

Yandaş sermayenin yüzlerce milyarlık vergi borcunu silen AKP, ağır vergilerle halkımızın belini bükmüştür. ‘Namert’ vergisi delinen bu vergi yüküyle eşitsizlik ve adaletsizlik had safhadadır.  İşte bu ağır tablo ile gideceğimiz seçim 24 Haziran bir kurtuluşun başlangıcıdır.

KTÜ’YÜ BİLE BÖLDÜLER

Bu tablodan nasibini her anlamda alan Trabzon’umuzda durum çok vahimdir. 21 katrilyonluk yatırım aldığı söylenen şehrimiz sanayi, ticaret, tarım, turizm, eğitim konusunda yerlebir haldedir. Tek üniversitesi KTÜ bile ikiye bölünerek sözüm ona iki üniversiteye kavuşturulmuşuz. Tüm bu tabloyu bilen biz CHP’liler barış ve refah içinde bir Türkiye ve Trabzon’a kavuşabilmek için seçimlere birlik, bütünlük içerisinde gireceğiz. Aday adayı arkadaşlarımız ile pazartesi gününden itibaren siz üyelerimizin tam desteği ile başlıyoruz. Kardeşlik kültürümüzü yaşatacak olan bizleriz. 

GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

Gün dayanışma günüdür çünkü bu ülkeye sözümüz var. Emeğimiz olduğu gibi sevgilerimiz de karşılık beklemek hakkımızdır. Bizler inançları arkasında duranlarız, onurumuz, kimliğimiz ve beynimizle üreteceğiz. Kuyu dibinden görülen gökyüzü parçası ile yetinmeyip tüm gökyüzünü görüp açılacağız. Dünyada ezilen haklara öncülük eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, dünyada barış’ sözü şiarımızdır. Tarih O’nu yazdı biz sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber