HÜDAPAR’lı vekiller “Türk milleti” ve “Atatürk” demem deyince yemin töreni seçim sonrasına bırakıldı

Haber: İlyas Kaan Taytak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar İl Seçim Kurulu önünde yaptığı basın açıklamasında, geçtiğimiz Perşembe günü İl Seçim Kurulundan bütün siyasi partilerin aranılarak Afyonkarahisar 2023 Milletvekilliği sonuçlarının kesinleştiğini ve mazbataların 21.5.2023 Pazar günü törenle teslim edileceğinin bildirildiğini ancak, 20 Mayıs 2023 Cumartesi günü yeni bir gelişme yaşandığını söyledi. Milletvekili Köksal, mazbata töreninin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edildiğini, İl Seçim Kurulunun kendilerine 21.5.2023 Pazar günü yapılacak mazbata töreninin iptal edildiği, mazbatanın önümüzdeki hafta Çarşamba gününden önce verilemeyeceğini bildirdiğini açıkladı.
"2. TUR SEÇİM ÖNCESİ AKP’NİN ELİ AYAĞINA DOLANDI"
Mevsimlik milliyetçi AKP’nin seçim öncesi ipliğinin pazara çıkmaması için mazbata törenini iptal ettirdiğini dile getiren Milletvekili Burcu Köksal, “Mazbata töreni neden iptal edildi? HÜDAPAR’dan seçilen vekillerin söylemleri karşısında AKP köşeye sıkıştı. Çünkü Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı olan ve Şeyh Said’in yolundan gittiğini söyleyen HÜDAPAR, milletvekili yemin metninin içinde geçen ‘Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma’ bölümü ile ‘Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim’ bölümlerinin metinden çıkarılmasını istedi. Millet İttifakına sürekli terörle birlikte diye çirkince yalan algı yürüten AKP’nin eli ayağına dolandı. 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı için 2. tur seçime gideceğiz. Eğer seçim öncesi bu yemin krizi ortaya çıkarsa mevsimlik milliyetçi AKP’nin ipliği pazara çıkacak.” şeklinde konuştu.

"TÜRK MİLLETİNİN HÜDAPAR’IN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRMEMESİ İÇİN MİLLETVEKİLİ YEMİNİNİ SEÇİM SONRASINA BIRAKIYORLAR"

AKP’nin Türk halkının, HÜDAPAR’ın gerçek yüzünü görmesini istememesinden dolayı Milletvekili yeminini Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasına bıraktırdığının önemle altını çizen Milletvekili Köksal, “AKP işte bu yüzden mazbataların milletvekillerine verilmesini haftaya bıraktı. Yemin töreni de bu sayede 28 Mayıs’tan sonraya kalmış oldu. Ben 3 dönemdir Milletvekiliyim ve halen görevdeki Milletvekiliyim. Benim mazbatayı bugün, Çarşamba veya 28 Mayıs sonrası almam çok önemli değil. Buradaki esas AKP’nin gizlemeye çalıştığı mesele, seçim boyunca montajlı videolarla ve trolleriyle yaptığı millet ittifakının terörle yan yana olduğu yönündeki yalan algısının çökeceğinden korkmasıdır. Esas kendisinin Türk bayrağıyla, Türk milletiyle, Atatürk İlke ve İnkılaplarıyla sorunu olan ortağı HÜDAPAR’ın gerçek yüzünü göremeyen vatanını seven milliyetçi insanların HÜDAPAR’ın gerçek yüzünü görmesini istememesinden dolayı milletvekili yeminini Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasına bıraktırdı.” ifadelerini kullandı.

"HÜDAPAR TÜRK KELİMESİNİN SİLİNMESİNİ İSTİYOR, BÜYÜK KÜRDİSTAN HAYALLERİNDEN BAHSEDİYORLAR"

Milletvekili Köksal açıklamasının devamında şunları söyledi:

AKP’nin ortağı şu HÜDAPAR’ı bir tanıyalım. Partilerinin resmi internet sitesinde ne diyor? Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türk olduğu nitelemesinden vazgeçilsin diyor.  Andımızın kaldırılması ile Ne Mutlu Türküm, Bir Türk Dünyaya Bedeldir gibi sözlerin silinmesini istiyorlar. Federasyonun ve özerkliğin tartışılarak verilmesini istiyorlar. Anayasanın ilk 4 maddesinin değişmesini istiyorlar. Bayrağımızın Türk bayrağı olarak söylenmesinden rahatsızlar. Atatürk’ün ilke ve inkılâplarını kabul etmeyip Şeyh Said’in yolundan gidiyoruz diyorlar. Mitinglerinde ‘sahipsiz değilsin ey Kürdistan’diye kürsülerde hitap ediyorlar. Büyük Kürdistan hayallerinden bahsediyorlar. Hizbullah’ı ve PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmiyorlar. Bekar veya dul kadınları sahiplendirmekten bahsediyorlar. Şimdi tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin dikkatine sunuyorum. Terör örgütleriyle ülkemizi bölmek isteyenlerle kim ortakmış kimin bağlantısı varmış takdir hemşehrilerimin.”


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber