İL BAŞKANI KUVVETLİ BAĞKUR VE SGK EMEKLİLER BU LKEDE YAŞAMIYORLARMI

Gıda enflasyonu 43.86 iken; memurlara yüzde 30,50; BAĞKUR ve SGK emeklilerine yüzde 25.50 olacak şekilde yapılan maaş zamları tam bir hayal kırıklığı olarak kayıtlara geçti. Bunlardan önce ise elektrik ve doğalgaz zamları ile sayılabilecek birçok zam daha yapıldı. Böylece maaşlara yapılan zamlar ışık hızıyla eridi. İktidar partisi, söz konusu zamların aralık ayı enflasyon değerlerine yansımaması için adeta şark kurnazlığı yaparak bu zamları, hemen yılbaşından sonra yaptı.

Buna rağmen aralık ayı enflasyon değeri baskılanan TÜİK verilerine göre son 19 yılın zirvesini gördü.

Enflasyon üretici bazda yüzde 79,8 ve tüketici bazda da yıllık yüzde 36,08’e yükseldi. Ayrıca belirtmeliyiz ki; üretici fiyatlarındaki enflasyon artışı söz konusu zamların bununla sınırlı kalmayacağının ve önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceğinin açıkça delilidir.

iktidarın Son Çırpınıları Bunlar

İktidar partisinin son çırpınışları ile sürekli ekonomi modeli, sürekli bakan değiştirmesi ne yazık ki ne vatandaşın cebine ne de mutfaktaki tenceresine bir şey katmadı. Ekonomide denenen yeni modellerin halk nezdindeki yansımaları iktidar tarafından ısrarla görülmüyor. Belirtmeliyiz ki Türk milleti kimsenin bir başarı kanıtlamak adına kullanabileceği, her denemede de daha da fakirleştireceği bir millet değildir. Kısacası ekonomi bir laboratuvar; yoksulluğa mahkum edilen aziz milletimiz de kimsenin deneme tahtası değildir.

Halk Geçim Derdiyle Boğuşuyor

Artık geçim derdiyle boğuşmak zorunda bırakılan halk, gerçekleri haykırmaktadır. İktidarda kalmak uğruna yapılan manevralar milleti canından bezdirmiştir. Gerçekler pazar tezgahlarında, market raflarında, okula giderken yanına bir şey alamayan çocukların beslenme çantasında, mutfağa girince yemek pişirecek malzeme bulamayan annelerin zihninde, eve ekmek getirme kaygısıyla kendini yiyip bitiren babaların ızdırabında, gün gibi karşımızda durmaktadır.

Ülkemizin Geneli Bu Acı Tablodan Nasibini Aldı

Ülke genelindeki bu acı tablodan nasibini fazlasıyla alan şehrimizde de durum farksızdır. Ne yazık ki birçok konuda ilk 5’te yer alamayan ilimiz fiyatların en çok arttığı iller arasından 5. sırada yerini aldı. Yıllık bazda en yüksek fiyat artışı yüzde 42,64 ile Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan’da gözlenirken, bu illeri yüzde 42,08 ile Trabzon izledi. Yani demem o ki devletin halkımızın sırtına yüklediği kambur yetmiyormuş gibi; Trabzon halkı bir ekonomik darbeyi de fiyat artışlarıyla almış oldu. Özel dolmuşlara yüzde 33, Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüslerine tam bilette yüzde 47, 2021’de konutlar için 1 metreküpü 4.31 olan su fiyatı 2022’de 5.22’ye yükseldi. Trabzonlu hemşerilerimin bu ve bunun gibi zamlarla beli büküldü.

Bunların Beceriksizliği Artık Ortada

Beceriksiz iktidar zengin ile fakirin arasındaki makası daha da açtı ve açıkladığı emekli memur maaşlarıyla verdiği zammı daha ellerine geçmeden geri almış oldu. Hal böyleyken; insanlar semt pazarlarına akşam saatlerinde gidip çöpe atılacak malzemeleri toplarken, ekmek kuyruklarında beklerken, açlığa karşı verdiği imtihanı kazanamayıp hayatına son verirken, tamamen hayal ürünü bir tablo çizilmeye çalışılıyor. İktidar partisi mensupları Polyannacılık oynamaya devam ededursun, biz İYİ Parti olarak gerçekleri görmeye de göstermeye de devam edeceğiz. AK Parti iktidarı, artık bir istikrarsızlık abidesi olduğundan ne ekonomik ne de siyasal açıdan bu ülkeyi yönetecek kabiliyete de enerjiye de sahip değildir. Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Örs’ün de dediği gibi AK Parti sebep zam sonuçtur AK Parti sebep enflasyon sonuçtur.

Trabzon ile ilgili çarpıcı tablo! Zamlarda Türkiye'de ilk 5'te!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber