İL BAŞKANI MUMCU SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ KADIN TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

Trabzon’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının Kadın Temsilcileriyle bir araya gelen İl Başkanı, “Ülkemiz çok çalkantılı bir dönemden geçiyor. Bölgemizde özellikle bulunduğumuz coğrafi konum itibariyle karşımıza zorluklar çıkabiliyor. Kirli oyunlar, böl-parçala-yönet tekniği, masalara harita yatırmalarla bizleri yeniden yapılandırmaya ve boyunduruk altına almaya çalışıyorlar. Bazı ülkelerde hedeflerine ulaştılar ancak yeni hedefleri olan Türkiye’yi kirli oyunlarına alet edemeyecekler. Biz buna “DUR” diyeceğiz. 100 yıl önce oynanan senaryoları bize karşı kullanmaya çalışıyorlar. Bu konuyla alakalı olarak İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu dörtlüklerini hatırlamak gerek “Geçmişten adam hisse kaparmış… ne masal şey!/ Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?/ Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar/ Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?” diyerek sitem eden Akif’in dediği gibi bizler geçmişten ibret alarak yolumuzu aydınlatıyor ve tarihin tekerrür etmemesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ” ifadelerini kullandı. 

MÜREFFEH TÜRKİYE İÇİN SİZLERLE OMUZ OMUZA ÇALIŞMAYA DEVAM 

AK Parti’nin “Hedef 2023” sloganına vurgu yapan Mumcu, “Şimdiye kadar sizlerle omuz omuza çalışmalarımıza devam ettik. 2023 Hedeflerimiz doğrultusunda müreffeh bir Türkiye için sizlerle birlikte aynı yükün altına girecek ve birlikte sırtlayacağız. Sizlerden ricamız ise ülkemizin geleceğini şekillendiren kadınlarımıza ve gençlerimize sahip çıkmanız. Çünkü biliyoruz ki aile birliğini koruma noktasında ve gençlerimizi bilinçlendirme noktasında Sivil Toplum Kuruluşlarının yadsınamaz bir faydası vardır. Bu faydanın etkisini azaltmak hatta yok etmek isteyen ve kirli oyunlarıyla aile birliğini bozmak, gençlerimizi yoldan çıkarmak için çabalayan kirli güçleri ancak birlikte çalışarak önleyebiliriz. Gençlerimizi hiçbir ideali olmayan bir nesil haline getirmek için çabalıyor hatta ahlaki yozlaşmanın hüküm sürdüğü bir yapılanma hedefi var olduğunu görüyoruz. Bizim bu tür durumlara karşı yüksek bilinç ve hassasiyetle yaklaşmamız ve ortadan kaldırmamız gerekir” ifadelerine yer verdi.  

TOPLUMUN İSKELELERİ: SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Sivil Toplum Kuruluşlarını toplumun iskelesine benzeten Dr. Sezgin Mumcu, “Onlar toplumun görüşlerini, niyet ve tavsiyelerini taşıyan canlı yapılardır. Dolayısıyla bizim siyaset anlayışımız içerisinde STK’lar büyük öneme sahip. Siyaset ve Sivil Toplum Kuruluşları arasındaki ilişkinin sağlam temellere dayanması Türkiye’nin demokratik işleyişi açısından son derece önemlidir. İsimleri fark etmeksizin toplumun faydasına çalışarak fedakarlık yapan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına kolaylıklar diliyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber