banner240
banner237
banner238

“İNTERNETÇİ ABİ” BURSA’DA GENÇLERLE BULUŞTU

İstanbul’da başlattığı spor amaçlı yürüyüşler ve sonrası sohbetler, ülkenin diğer illerinin gençleri tarafından yoğun istek aldığı için Ankara ve Adana’nın ardından üçüncüsü Bursa’da yapıldı

Hüdavendigar Parkı’nda yürüyüşün ardından gençlerin sorunlarını dinleyen Yıldız,

“Bir ülkenin kalkınması için tek koşul, o ülkenin gençlerinin kalkınması gerek. Türkiye’de emeklinin maaşı neden düşük? Çünkü Türkiye’de 1.87 kişi bir emeklinin maaşını ödüyor. Avrupa’da 4 kişi bir emeklinin maaşını ödüyor. Siz gençlerin istihdamını sağlamazsanız, ve sağlayabildiğiniz istihdam sadece asgari ücret olursa, o paranın neresinden vergi alacaksınız da emeklinin maaşını ödeyeceksiniz? O nedenle siz emekli büyüklere şöyle söyleyin: Teyzecim, amcacım, senin hayatının müreffeh olabilmesi için benim kazanıyor olmam lazım. Türkiye’de gençlerin önünü açmak demek, ülkedeki bütün sosyo-ekonomik segmentlerin önünü açmak demek.

“Yurt sorunu yok diyorlar. Ben her gün binlerce mesaj alıyorum yurt sorunu ile ilgili. İnternetle ilgili, KYK burslarının çıkmaması ve geri ödenme güçlüğü ile ilgili. Peki T.C.’nin bakanları sizce günde kaç bin mesaj alıyordur sizden? Dinleyen var mı? Yok”

“ Eğitim o kadar kötü ki...Benim eğitim aldığım yıllarda en iyi okullar devlet okullarıydı. Eğer siz onları kazanamadıysanız ve ailenizin koşulları da uygunsa aradaki boşluğu kapatabilmek için özel okullara giderdiniz. Şimdi benim zamanımdaki düz liselerin seviyesini yakalayabilmek için gençler özel okullara gitmeye çalışıyor.”

“OECD rakamlarına baktığınızda dünyada internet uçurumu en fazla ülkelerden biriyiz. Bu ne demek? 55 yaşın üzerindekilerin internet kullanma oranı %15, yaşlılarda %85-90. İzlanda’da bu %99-%99. Genci-yaşlısı herkes kullanıyor. Neden bizde böyle? Yanıt net: Kendi oy potansiyellerine istedikleri yalanları yutturabilmek için. Şimdi de yeni yasayla gençlere sansür geliyor”.

“21. yüzyılda artık ideolojik yarışmalar, ayrışmalar bitecek. Bundan böyle projeler yarışacak. Dünyanın kodlarını okuduğunuzda bu böyle. Bunu da siz gençler gerçekleştireceksiniz. “

Taylan Yıldız’ın Bursalı Gençlerle yaptığı yürüyüş ve sonrasındaki etkinliğe İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve İl Başkan Yardımcıları İbrahim Erdoğan, Erkan Zorba ve Kadir Ateş de katıldı. Türkoğlu, etkinliğin çok başarılı geçtiğini gözlemlediğini belirtirken, Taylan Yıldız’ı, dikkat çekici bir farkındalık yaratarak yaptığı, gençliği aydınlatan çalışmaları için kutladı.

TAYLAN YILDIZ KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ni onur derecesi ile bitirdikten sonra Massachusetts Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.

2003’te, tüm dünyada yılda en fazla iki kişinin kabul edildiği Stanford Üniversitesi’ndeki İşletme Doktorası Pazarlama programına tam burslu olarak kabul edildi.

Doktora programı sırasında Google tarafından keşfedildi. Burada on sene boyunca Google’a en fazla reklam veren şirketlerin CEO ve CMO seviyesinde yılda 15 milyar Dolarlık reklam bütçesi yöneten yöneticilerine danışmanlık yaptı.

2017 yılında Meral Akşener’in çağrısı üzerine Türkiye’ye döndü. İYİ Parti’nin kuruluşunda yer aldı ve kurucu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi olan Yıldız, gençlerin kendisine taktığı “İnternetçi Abi” lakabıyla da tanınmaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber