İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı;

Örs, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Kurtuluş Savaşı, milletimize vurulmak istenen esaret zincirinin kırıldığı millî direniş ve şahlanışı ifade eder. İnsanlık dışı her türlü katliama karşı birlik ve beraberlik içerisinde var olma mücadelesini veren milletimiz insanlığın örnek alacağı zaferler gerçekleştirmiştir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bütün olumsuzluklara rağmen birliğini, vatanını ve bayrağını korumak için bir araya gelen Yüce Türk Milleti’nin, bağımsızlığı için verdiği mücadelede ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde Trabzon'un kahraman halkının katkısı büyüktür.  

24 Şubat 1918, Trabzon’un düşman işgalinden kurtulduğu gündür. 103. yıldönümü kutlu olsun.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Eylül 1924'te Trabzon'u ilk ziyaretinde yaptığı konuşmada "İlk kez Samsun’a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya büyük kanlı savaşına üçüncü tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının savaş alanında gösterdikleri özverili çabaların kıymetli anısı, bilincimde sürekli canlı kalacaktır. Bu yurtsever halka ve o kıymetli kahraman evlatlara sahip bulunan bu değerli yurdunuzu; Ermenistan’a bağlı bir bölge veya pontus krallığı yapma hayal ve istekleri ile tehditleri ne kadar korkunç bir girişimdi. Kuşkusuz bu korku artık sonsuza kadar hayal olmuştur." diyerek Trabzon halkının; vatanına, milletine ve Ay-Yıldızlı bayrağına bağlılığını her şeyin üstünde tuttuğunu ortaya koymuştur. 

103 yıl önceki ruh ve heyecanla Trabzon'unumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu kutladığımız bugün, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Trabzonun ve ülkemizin kurtuluş mücadelesinde bugüne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm hemşehrilerimin 24 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber