banner240
banner237
banner238

İYİ PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ ÖRS ŞİMDİ SIRA SANAYİCİYE Mİ GELDİ

SIRA SANAYİCİYE Mİ GELDİ? 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, elektrik kesintilerinin sanayicileri şoka soktuğunu, ilk kez bu kadar uzun süreli ve kapsamlı elektrik kesintisiyle karşı karşıya kalan sanayicinin şaşkın olduğunu belirterek "İlk defa oluyor. TEİAŞ Organize Sanayi Bölgeleri ve diğer sanayi tesislerinde elektrik kesintisi uygulanacağını,  kesintiye uymayanlara cezai müeyyide uygulanacağını duyuruyor. Kim ne derse desin; Sanayi şirketlerine yönelik doğalgaz ve elektrik kesintileri, bugün Türkiye ekonomisinin  gündemini meşgul eden en önemli hadisedir. Yılbaşı gecesi gelen zamlar ile memur, işçi, emekli, perişan olmuştu. Şimdi sırada ihracatçı ve  sanayici mi var? Hani üretim yapacaktık, hani istihdam sağlayacaktık, hani ihraç edecektik! Ne oldu? Sanayide enerji kısıtlamaları, elektrik kesintileri ne kadar sürecek? Ne zaman bitecek? Niçin yapıldı? Üretim ve ihracat taahhütlerinde bulunan sanayicilere adeta bir panik havası yaşatan bu kararın gerekçeleri açık ve net olarak ortaya konulmalıdır. Ak Parti İktidar topu taça atmadan, yaşanan enerji krizinin gerekçilerini ortaya koymalı, sanayicinin kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmalıdır." dedi. 

İHRACATÇI TEDİRGİN! 

İran'dan sağlanan doğalgazdaki kesintinin, üretim ve ihracata darbe vuracağını belirten Örs," Sanayicilerimiz diyor ki 'Bu kadar kapsamlı bir kesintiyle ilk defa karşı karşıya kaldık. Şoktayız. Hammadde fiyatlarına gelen zamlar, tırmanan döviz kurları, elektrik, doğalgaz, akaryakıta gelen zamlar derken şimdi de kesintiler geldi.' Görünen o ki; 'vaziyet ağır, sıkıntı büyük!' Kısıtlamalar hem üretime hem de ihracatımıza darbe vuracak. Bugün sanayicimiz tedirgin. İhracatçımız tedirgin. İşçimiz kaygılı." ifadelerini kullandı.  

ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI 

Örs, açıklamasında  enerji arz güvenliğine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi: "Sanayicimiz darbe üstüne darbe yiyor. Üretim ve ihracatın geleceği için enerji arz güvenliği bir an önce sağlanmalı. Enerji ile ilgili kararlar alınırken, her sanayi kuruluşunun ihtiyaçlarının farklı olduğu göz önünde bulundurulmalı. Bazı işletmelerde üretim planlaması yapılarak kısa süreli kısıtlama uygulanabilir olsa da üretim prosesleri gereği haddane, ark ocağı, ergitme fırınları gibi sürekli enerji ihtiyacı olan sanayi tesislerinde kısıtlama olmamalı. Sanayi kuruluşlarımızın kapasitesini düşürecek ve üretim hızını yavaşlatacak bu karar, ihracatımızı da olumsuz etkileyecektir. Bu sebeplerle arz kanallarından kaynaklanan sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturularak, sanayicimizin  endişeleri giderilmelidir."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber