KAYA'DAN ÖZTÜRK'E CEVAP

Muhattap alıp cevap veriyoruz, cevaplarımızı çarpıtıyor, istediğini istediği gibi kullanıyor. Ne dersek diyelim, aynı nakaratı söyleyip duruyor.

Yine en basit biçimde Türkçe söyleyelim:

1.CHP, başta PKK, FETÖ, IŞİT olmak üzere her türlü terör örgütüne kelimenin en net deyimiyle ‘’karşıdır’’

2.CHP, terörle mücadeleye sonuna kadar destek vermektedir.

3.CHP’nin seçimlerde HDP ya da başka bir partiyi destekleme gibi bir kararı yoktur olamaz da. CHP’nin ittifak yaptığı partiler bellidir.

4.Daha önce CHP’ye oy vermiş bir kısım seçmen, HDP, AKP ya da başka bir partiye oy vermiş olabilir. Bu durum AKP ve MHP için de geçerlidir. Burada CHP’nin ya da AKP ve MHP’nin bir kurumsal sorumluluğu olamaz!

5.HDP her ne kadar terör örgütüne karşı açık bir tutum almıyorsa da, yasal partiler arasındadır. Madem meclise girmesi sakıncalı olan bir partidir, neden açıktır ve hyakkında neden kapatılma davası açılmamaktadır? Bunun CHP ile ne ilgisi vardır?

6.CHP, terörist cenazelerine milletvekilleri ya da yasal olarak kurulu bulunan siyasi parti temsilcilerinin katılmasını asla doğru bulmamaktadır.

Gazetecilik çarpıtma, yalan, iftira değildir. Gazetecilik kışkırtıcılık yapmak, toplumda gerilimi arttırıcı yayında bulunmak, bölücülük, yargıçlık hiç değildir. Gazetecilik, bir iktidar partisi milletvekiline, 16 yıllık bir iktidarın Trabzon’daki başarısızlıklarını sormak ve sorgulamak yerine, muhalefet partisine çamur attırarak o partiye oy veren insanları rencide ettirmek, isyan noktasına getirmek de değildir.

Gazeteciliğin tarafsız, mesafeli, olgun diliyle değil, açıkça fanatik bir siyasal dille kaleme alınan tefrika artık bitmelidir.

Bu uzatmalı tefrikanın, yazanın kendi kendini tatminden başka yararı yoktur. Oysa toplumumuz, memleketimiz ciddi siyasetçilik, ciddi gazetecilik beklemektedir.
25 Temmuz 2018

Ahmet Kaya

CHP Trabzon Milletvekili

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber