banner240
banner237
banner238

KÖSEOĞLU, FAS YOLCUSU

AK Parti Trabzon Milletvekili ve Türkiye-Fas Parlamentolar arası Dostluk Gurubu Başkanı Av. Ayşe Sula Köseoğlu, grup üyelerinden oluşan heyetle birlikte çeşitli temaslarda bulunmak üzere Fas’a gidiyor. Hükümet Başkanı Saadeddine El Othmani'nin kabul edeceği heyet Fas Danışmanlar Meclisi Başkanı ve Fas Temsilciler Meclisi Başkanı ile de bir araya gelecek.

Trabzon Milletvekili ve Türkiye-Fas Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Ayşe Sula Köseoğlu, CHP ve MHP’li milletvekillerinden oluşan grup çeşitli temaslarda bulunmak üzere Fas’a gidiyor. 17-22 Nisan tarihleri arasında Rabat, Kazablanka, Tanca ve Zenata şehirlerinde çeşitli temaslarda bulunacak olan heyet, Fas’ta Hükümet Başkanı Saadeddine El Othmani tarafından da kabul edilecek.

Fas Temsilciler Meclisi (USFP) Başkanı Habib El Malki ve Fas Danışmanlar Meclisi (PAM)Başkanı Hakim Benchamach ile bir araya gelecek olan Köseoğlu ve dostluk grubu heyeti daha sonra bazı bakanlarla da görüşmeler yaparak iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi noktasında çeşitli çalışmalar yapacak.

Milletvekili Köseoğlu ve beraberindeki heyet ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Fas vatandaşı Jaouad Merroune'un ailesi ve kabrini de ziyaret edecek.

Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Köseoğlu, Türkiye ile Fas arasında sağlam, kalıcı ve sürdürülebilir ilişkiler kurmayı amaçladıklarını belirterek, “Gelecekte iki ülkenin ekonomilerine önemli katkı sağlayacak daha karlı ortaklıklara imza atacağını, yapılan bu ziyaretlerin ikili ilişkileri hızlandıracağına inancım tamdır. Yapacağımız temaslarda 15 Temmuz ve FETÖ ile ilgili hassasiyetlerimizi de dile getirerek bu hain terör örgütüyle mücadelede kendilerinden destek isteyeceğiz. Yine Suriyeli göçmenler, kadınların Türkiye’deki durumları ve Zeytin Dalı Operasyonu hakkında da bilgilendirmelerde bulunacağız. Oldukça verimli bir ziyarte olacağına inanıyorum.” Diye konuştu.

Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun başkanlık ettiği heyette dostluk grubu üyeleri AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek yer alıyor.

Bilindiği gibi Milletvekili Köseoğlu, Fas-Türkiye Parlamentoları Dostluk Grubu Heyeti Başkanı Rakia Eddarhem ve beraberindeki heyeti 2016 yılında Trabzon’da ağırlamıştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber