MİLLETVEKİLİ ATİLA SERTEL’’ TASARRUFA SARAYDAN BAŞLANMALI’’

İSMET KÖSOĞLU

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin israf olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, tasarruf bilincinin küçük yaşlardan itibaren yerleştirilmesi gerektiğini belirterek, okullarda tasarrufla ilgili derslerin konulmasını önerdi.

İsraf ve savurganlık konusuna dikkat çeken Milletvekili Atila Sertel, Türkiye’deki israfın boyutlarının ortaya çıkarılması ve gerekli tedbirlerin alınması için Meclis araştırması istedi. Meclis araştırmasının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in cevaplaması için soru önergesi veren Atila Sertel, Bakan Özer’e “Tasarrufun bu kadar öne çıktığı bir dönemde ilkokuldan itibaren zorunlu tasarruf dersi verilmesine ilişkin bakanlığınızın bir çalışması var mıdır” diye sordu.

“TASARRUFA SARAYDAN BAŞLANMALI”

Çocukların ve gençlerin kamuda yaşanan savurganlıkları gördükçe bu durumu normalleştirdikleri belirten Sertel “AKP iktidarı belirli sürelerle tasarruf genelgeleri yayımlıyor ancak bu genelgeye en başta Saray’ın kendisi uymuyor. Tasarrufa önce saraydan başlamalı. Saray’da oturan zat-ı muhterem sarayın ışıklarını söndürerek israfı önlemeye başlamalı. Sarayda oturan zat kullandığı onlarca, yüzlerce makam aracını azaltmalı. Sarayda oturan zat uçaklarını azaltarak, yazlık kışlık saraylarını azaltarak tasarrufa başlamalı” dedi.

“7 MİLYON EKMEK ÇÖPE GİDİYOR”

Meclis’te araştırma komisyonu kurulması istemiyle verdiği araştırma önergesinde ülkemiz ve dünya genelindeki israfın boyutlarına da dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, önergede şu konulara önem verdi“ Ekonomik kaynakların günden güne azaldığı, doğal kaynakların yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bu süreçte tasarrufa dikkat çekmek, israfı önlemek en önemli görevlerden biri haline gelmiştir. Birçok ülkede olduğu gibi israfın yol açtığı zararlara dikkat çekmek ve tasarrufun günlük hayatta uygulanır hale gelmesini sağlamak için anaokulu çağından itibaren çocuklara eğitim verilmesi, toplumun tüm kesimlerinin tasarruf konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi şart olmuştur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber