banner240
banner237
banner238

"NATO YAYILMACI EMPERYALİST BİR ÖRGÜTTÜR"

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, NATO zirvesinde şaşırtıcı hiçbir şeyin olmadığına dikkat çekerek "NATO kurulduğundan beri savaşçı, yayılmacı bir emperyalist örgüt. Zirve sonrasında açıklanan bildiri ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in basın toplantısında söyledikleri uluslararası alanda son derece tehlikeli bir tırmanışa işaret ediyor. Burada Çin’e karşı öngörülerimizin ötesinde saldırgan bir üslup kullanıldığını söyleyebiliriz. Özetle NATO, kendi coğrafyasının ötesinde bütün dünyayı bir savaş alanı olarak gördüğünü bir kez daha teyit etmiş oldu” dedi.

"STRATEJİK ORTAKLIK TÜRKÜSÜ YENİDEN PİYASAYA SÜRÜLECEK"

ABD ve NATO’nun Rusya’yı kuşatma planlarında Karadeniz ile Baltık Bölgesinin son derece büyük bir önem taşıdığının altını çizen Okuyan şu ifadeleri kullandı:

"Romanya ve Bulgaristan uzun bir süredir ABD’nin istediği bir çizgide duruyor. Ukrayna zaten Rusya’ya karşı NATO şemsiyesinde bir askeri karşı karşıya geliş için ortam yaratma derdinde. Türkiye eskiden beri Karadeniz’de daha itidalli bir politika sürdürüyordu ve AKP bunu değiştirmek için uygun zamanı kolluyordu. İçeride ciddi siyasal ve ekonomik açmazlarla karşı karşıya olan Erdoğan’ın ABD ile ilişkileri düzeltebilmek için elindeki en önemli kozlardan biri Karadeniz’di. Bir süredir bu doğrultuda adımlar atılıyordu. NATO Zirvesi’yle birlikte artık bütünlüklü bir stratejiyle karşı karşıyayız. AKP’lilerin “emperyalist oyunları bozduk” edebiyatı her zaman koftu ama şimdi bunlar yerini “NATO’nun güvenilir ve vazgeçilmez unsuru” böbürlenmesine bırakıyor. Stratejik ortaklık türküsü de yeniden piyasaya sürülecektir. Hem işbirlikçi hem riyakârlar."

"İSLAMCI GÜÇLERİ REGÜLE VE KOORDİNE ETME GÖREVİ VERİLİYOR"

Okuyan açıklamasının devamında, “Karadeniz’in dışında Türkiye’nin askeri ve siyasi varlığı açısından özellikle önem taşıyan Suriye ve Libya’da Ankara’nın politikalarını NATO stratejisinin ayrılmaz parçası haline getirme kararlılığı gözüküyor” dedi.  

Bu bağlamın özellikle “Türkiye’nin Suriye’nin geniş sayılabilecek bir bölgesindeki egemenliği NATO tarafından tescil edilmiş olduğunu” vurgulayan okuyan ifadelerini şu şekilde sürdürdü:

“Suriye’nin fiilen bölünmesi yolunda ilerliyorlar. Afganistan’da havaalanı dahil bazı stratejik noktaların güvenliğin Türkiye tarafından sağlanması ise basit bir mesele değil. Konunun ABD çıkarlarını Mehmetçiğin korumasının ötesinde boyutları var. NATO Zirvesi, Türkiye’ye İslamcı güçleri regüle ve koordine etme görevinin verilmekte olduğunu gösteriyor. Afganistan’da önümüzdeki dönem Taliban’ın ağırlığı artacak. Türkiye’ye bunu engellemek değil, NATO çıkarlarıyla uyumlu hale getirme görevi veriliyor. Batı emperyalizminden demokrasi bekleyenlerin, hayal kırıklıklarına onlardan laiklik bekleyenlerin hayal kırıklığını eklemeli."

Okuyan son olarak, “TKP ısrarla emperyalizm, gericilik ve sömürü ilişkileri bir bütündür diyor. NATO Zirvesi bu gerçeğin kanıtıdır. NATO varsa sömürü vardır. NATO varsa zorbalık, adaletsizlik, gericilik, militarizm vardır. NATO en büyük suç örgütüdür” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber