"NE ALIN YAZIMIZ NE KADERİMİZDİR"

“Arkadaşlar, 60 yaşına geldim ve Maçka artık benim gençliğimdeki Maçka değil. Maçka'nın dereleri kirletilmiş ve kurutulmuş, arsaları peşkeş çekilmiş, iş sahası açılamadığı için gençlerimiz iş bulamaz hale gelmiş, esnaflarımız para kazanamamış, köylerimize elektrik, su ve yol sorunu çözülememiş, yüksekokulumuzun öğrenci sayısı azaltılmış, hastanemizin Maçka'dan taşınma olasılığı bulunmaktadır, kurumlarımızın içleri boşaltılmıştır. Ben Maçka'ya yapılan bu zulme isyan ettiğim için aday oldum. Eğer Maçka bu yapılanlara isyan etmezse, bu bizim kaderimiz, alın yazımızdan diyorlarsa, Maçka'ya bunu yapanları destekleyin. Ama ben size diyorum ki, hangi partili olursanız olun, bu ne kaderimizdir ne de alın yazımızdır. Maçka'yı kurtarabiliriz. Eğer bu dönem isyan etmez, tepki göstermez ve kurtaramazsak, Maçka sadece 5 sene daha kaybetmekle kalmaz, 15 yıl daha geriye gider.

Benim size sunduğum projeler, Maçka'nın acil ihtiyaç duyduğu projelerdir. Bu projeler çocuklarımız, gençlerimiz, esnaflarımız ve doğamız için yapılan projelerdir.”

“Çocuklar ve Gençlerin Eğitimi için de Atılımlarda Bulunacağız”

Başkan adayı Turan, Gençlik Eğitim Merkezleri ve Anaokulları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Çocuklarımızın eğitimi için Trabzon'a dershaneye gönderiyoruz. Maliyeti yüksek olduğu için bunu herkes karşılayamıyor. Çocuklarımızın eğitimde geri kalmaması için Maçka'da tüm çocuklarımızın yararlanabileceği bir Gençlik Eğitim Merkezi kuracağız. Merkezde kütüphane, okuma salonu, ortaokuldan liseye geçiş sınavına hazırlık sınıfları, dil eğitimi alabileceği sınıflar, kafeterya, mescit ve revir bulunacak.

Maçka'da eğitimsel olarak bir diğer eksikliğimiz anaokulu ve kreştir. Çocuklarımıza okul öncesi daha sağlıklı bir eğitim imkânı sunmak ve çalışan anneleri rahatlatmak için ticari amaç gütmeyen anaokulu ve kreşler kuracağız.”

“Dereleri Islah Edeceğiz”

Dere ıslahları hakkında Turan:

“İlçemizde bir kanalizasyon ağı olmadığı için derelerimizi kirletiyoruz. Bu kötü durumu ortadan kaldırmak için Maçka'ya kanalizasyon ağı yapacak ve derelerimizi ıslah edeceğiz. Derelerimizi tekrar temiz ve sağlıklı hale getireceğiz.”

“Fabrikalar Kuracağız”

Başkan adayı Turan Maçka’da iş istihdamına arttırmak için yapacağı çalışmaları şöyle açıkladı:

“Maçka'da iş insanlarıyla birlikte yöreye uygun fabrikalar kuracağız. Bu fabrikalarda süt, fındık, bal ve meyve üreticilerimizin ürünlerini işleyebilecekleri tesisler oluşturacağız. Maçka’da iş kurmak isteyen yatırımcılarımızın önünü açacağız ve onlara gereken desteği sağlayacağız. Maçka’daki işsizliği bu sayede azaltmaya çalışacağız.”

Musa Turan açıklamalarının sonunda şu sözleri ekledi:

“Ben ve ekibim, Maçka'nın eksiklerini biliyoruz. Maçka'nın neye ihtiyacı varsa onu yapacağız. Bu projeler, size sunduğumuz taahhütlerimizdir. Maçka halkının desteği ve oylarıyla bu 20 projeyi birlikte gerçekleştirebiliriz. Eminim ki Maçka, bu kötü gidişata dur diyecektir."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber