Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaya: “Sandıklara Sahip Çıkacağız ve Seçimi Kazanacağız”

Trabzon İl Başkanlığının düzenlediği aylık il divan toplantısında konuşan Kaya, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuyla ilgili yapılması gerekenleri anlattı.

MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER VERDİĞİ SÖZÜN GEREĞİNİ MUTLAKA YERİNE GETİRİR

Çok önemli bir sürecin ilk ayağı tamamlandı, şimdi ikinci ayağa doğru hızla gidiyoruz. Biz bir söz verdik, Milli Görüşçüler sözünün eridir. Verdiğimiz sözün gereğini yerine getirmek adına üzerimize düşeni muhakkak yapacağız, sözümüzün arkasında duracağız.

Sırada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı, Genel Başkanımızın da cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı bir süreç var. Bu süreçte elimizi taşın altına koyacağız, gerekeni yapacağız. Aynen 1974 koalisyonunda yaptığımız gibi, bugün de bu yaptığımız çalışmalarla beraber ülkemizi uçurumun kenarından kurtaracağız.

ZAMAN KIZMA, KÜSME ZAMANI DEĞİL, ZAMAN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMA ZAMANIDIR

Bize yönelik iftiraları çürüteceğiz, algılara teslim olmayacağız. Kızmayacağız, küsmeyeceğiz, birbirimizin eksiklerini tamamlayarak yola devam edeceğiz. Zaman kızma, küsme zamanı değil, kenara çekilme zamanı değil. Zaman, sorumluluk üstlenme zamanı, bu olumsuzluklarla mücadele etme zamanı. Zaman, zulüm çarklarının arasına gerekirse bedenimizi koyarak bu çarkları durdurmanın zamanıdır.

YENİ ARKADAŞLARIMIZI İKNA EDEREK SANDIĞA GÖTÜRECEĞİZ

Teşkilat mensuplarımızla irtibata geçeceğiz, durumu anlatacağız. Yeni arkadaşlarımızı, vatandaşlarımızı 28 Mayıs’ta sandığa götüreceğiz.

Bizim üzerimize beton dökmeye çalışanlar, 28 Şubat’ta belliydi. Onlarla mücadele ettik ama bugün üzerimize beton dökmeye çalışanlar, bizim içimizden çıkan arkadaşlarımız. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Buna izin verirsek bu millete, bu coğrafyaya en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Teslimiyet yok, vazgeçmek yok.

İnsanlara yalanlarla nasıl algı yapıldığını biliyoruz ama buna teslim olunmaması gerektiğini de biliyoruz, bunlara takılıp kalmadan çalışacağız ve seçimden başarıyla çıkacağız.

BAŞKA TÜRKİYE YOK, BU SEÇİMİ MUTLAKA KAZANMALIYIZ

Bu bir referandumdur, bir cumhurbaşkanı seçimi değildir. Biz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gibi ne olduğu beli olmayan, bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılmış bir sistemle, yarın adaletin olmadığı, hukukun rafa kaldırıldığı, insanların kamplaştırıldığı, birbirine düşman edildiği bir sistemle mi yolumuza devam edeceğiz, yoksa herkesin geleceğe güvenle baktığı, farklılıklarıyla, kardeşçe bir arada yaşadığı bir düzenle mi yürüyeceğiz? İşte bu seçimde buna karar vereceğiz.

Bizim için başka bir Türkiye yok, burada tutunmak, bir arada olmak zorundayız. Seçimi kazanacağız. Niye kazanacağız biliyor musunuz? Çünkü bizim anlayışımızda asla umutsuzluk yoktur, pes etmek yoktur. Dünyada ilk turu geride tamamlayan ama ikinci turda seçimi kazanan çok örnekler var. Bizler de yapacaklarımızı insanlarımıza doğru anlatırsak bunu başarabiliriz, başaracağız.

Sandığa gitmeyen çok büyük bir seçmen kitlesi var ve bu kesimlerin büyük kısmı muhalif. Bu insanlara mutlaka ulaşmalıyız, bu kesimi mutlaka sandığa götürmeliyiz. İkincisi, sandık bölgelerinde hâkim olmalıyız, bütün teşkilatımızla birlikte sandık bölgelerinde olmalıyız, görevimi eksiksiz yapmalıyız.

MİLLİ GÖRÜŞÜN TARİHİ KOALİSYONLAR TARİHİDİR

Milli Görüşün tarihi, bir ittifaklar ve koalisyonlar tarihidir. Bugün içinde olduğumuz ittifak da 50 yıllık birikimimizin sonucudur. Bizler daha önce 4 sefer iktidarda olduk, dördü de koalisyondu.

Bugün CHP ile bir araya gelişimize eleştiri getirenler, Erbakan hocamızı arkadan hançerleyenlerdir, “Mili Görüş gömleğini çıkardık” diyen ama bugün Erbakancılık oynayanlardır. Biz bu istismarlara, algılara teslim olmayacağız.

Biz ağır sanayi hamlelerini, Kıbrıs zaferini, denk bütçeyi, havuz sistemini, D-8’i ve diğer bugün gururla anlattığımız bütün başarıları koalisyonlarla yaptık. Ve inşallah yenisini de bu ittifak döneminde yapacağız.

İL BAŞKANI ŞAHİNTAŞ: “KİMSEYLE POLEMİĞE GİRMEDEN İŞİMİZİ YAPACAĞIZ”

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Şakir Şahintaş da kimseyle polemiğe girilmeden bütün teşkilat mensuplarının üzerine düşen görevleri yerine getirmesinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

28 Mayıs’ta sandığa gidecek ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı, Genel Başkanımızı da cumhurbaşkanı yardımcısı yapacak şekilde oyumuzu vereceğiz. Verdiğimiz sözün gereğini yerine getireceğiz. Kimseyle polemiğe girmeyeceğiz, kendi işimizi yapacağız. Görüşlerimizi anlatacağız, hepimiz birer kişiyi ikna edebilirse, büyük bir sinerji oluşturur, bunu başarabiliriz.

Tartışmalarla kaybedecek vaktimiz, yok sahaya çıkıp çalışmalı, adayımıza oy istemeliyiz. Sandığa gitmeyenleri sandığa götürmeli, insanları ikna ederek yeni seçmenler kazanmalıyız. Bu seçimin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu herkese anlatmalıyız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber