Saadet Partisi Of 7. Olağan İlçe Kongresi'

Saadet Partisi Of 7. Olağan İlçe Kongresi'ni pandemi tedbirleriyle nedeniyle delegelerin katılımıyla ilçe binasında  gerçekleştirdi. İl Başkanı Cevat Kurt, İl Başkan Yardımcıları, Musa Gözütok, Ahmet Yakuphan, Mehmet Koç, Dernekpazarı İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve Hayrat İlçe Başkanı Süleyman Baş'ın katıldığı kongrede, Göreve yeni gelen Ahmet Muratoğlu duygusal bir konuşma gerçekleştirdi;

Muratoğlu;  "20 yıldır sebatla, sabırla, sadakatle, ihlasla, samimiyetle Of İlçe Başkanlığı görevini yürüten Merhum Başkanımız Mahmut Celal Vahaboğlu'nu rahmetle ve minnetle anıyorum. Kendisinin plaketini hazırlamıştık, kongremizde takdim edecektik. Vefat haberi hepimizi derinden sarsı. İnşallah yaptığı hayırlı hizmetlerin karşılığını Erbakan hocamızla ahiret de kucaklaşarak alacaktır. Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi İlçe Başkanlığı görevlerini yürüterek iktidarımızda da ve en düşük oy aldığımızda da bayrağımızı yere düşürmeyen, iftiralara, saldırılara, baskılara boyun eğmeyerek kardeşlerine siper olan büyük bir dava adamıydı. O bizlere son nefese kadar mücadele etmenin ne olduğunu öğretti. Onun gibi büyük bir şahsiyetten görevi devralmasının onurlu gururunu yaşıyorum. Ondan devraldığım bu vazifeyi layıkıyla yerine getirmek için onun bize gösterdi ve açtığı yolda canla başla çalışacağıma söz veriyorum." dedi.

                                                                                                                           

Ahmet Muratoğlu'nun konuşmasının ardından Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt gündeme dair değerlendirmelerde bulundu;  Kurt : "Halkımızdan kopuk yaşayan iktidar mensupları her yıl olduğu gibi bu yılda asgari ücret belirlerken mevcut tabloyu görmezden gelmektedir. Elimde gördüğünüz bu tablodaki gibi asgari ücretli için belirlenen ücret ile açlık sınırının altında yaşamakta ve çaresizce yaşam mücadelesi vermektedir.

Devletin borcunun olmadığı söyleyen iktidar mensupları her yıl olduğu gibi 2021 bütçesinin de aslan payını faize ayırdılar. Madem borcumuz yok biz neyin faizini ödüyoruz? Faiz meselesiyle alakalı bir başka merak konusu "vatanı satmak yüksek faizle olur", "faiz lobisi kanımızı emmeye devam ediyor, faizlerinde faiz lobisini de üzerine gitmeye devam edeceğiz" diyerek eski merkez bankası başkanını faizi düşürmediği için görevden alan cumhurbaşkanı, yeni merkez bankası Naci Ağbal'ın faizleri yükseltmesini sessizce seyrediyor.

Ülke ekonomisi olarak zor zamanlardan geçiyoruz lakin devletin yastık altı olarak gördüğümüz işsizlik fonu tükenmeye başladı, deprem vergileri ve 15 temmuz şehitleri için toplanan paralar ise ortada yok. Her yaşanan salgın ve doğal afette toplanan fonlar ve vergiler ile vatandaşını rahatlatmak yerine ıban gönderip yardım bekleyen hükümet bu zamana kadar toplanan vergiler ve fonları nereye harcamıştır bunun hesabını versinler.

MHP'nin HDP kapatılsın çağrısına; "Parti kapatmaların Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi ." diyerek topu taça atan iktidar partisi bizi HDP ile işbirliği yapmakla suçlayarak iki yüzlü siyasetine devam ediyor. HDP'li belediyelere kayyum atayarak oradaki paraların PKK'ya aktarılmasını engelleyen hükümet seçim yardımı adı altında hazineden HDP'ye para aktarmaya devam ediyor. Bu ne perhis, bu ne lahana turşusu. Selahattin Demirtaş'ı suçu yoktur diyerek cumhurbaşkanı adayı olmasına müsaade edenler, TRT'de seçim konuşması yapmasına izin verenler, parti kapatmaların olumlu sonuçları görülmedi diyenler bize iftiralar atmaya devam ederken, manipülasyon ile halkımızı kandırmaya çalışıyorlar. Sayısal üstünlüğünüz var, yargı sizin emrinizde, imkanınız var. Biz muhalefet partisiyiz elimizde belge ve delil yok. Şayet siz HDP'nin PKK ile bağını kanıtlayan belgelere vakıfsanız kapatın HDP'yi. Kapatamazlar, çünkü HDP üzerinden iki yüzlü siyaset yaparak, manipülasyon yaparak muhalefeti yıpratmaya çalışıyorlar. Bizi HDP ile işbirliği yapmakla suçlayan Süleyman Soylu, HDP'nin kapatılması Türkiye için olumlu olmadığını söyleyen Numan Kurtulmuş'a cevap versin. " dedi.

Siyasi konuşmaların ardından seçim bölümüne geçilen kongrede Ahmet Muratoğlu Saadet Partisi'nin yeni Of ilçe başkanı seçilirken yönetimi şu isimlerden oluştu; Süleyman Alireisoğlu, Nurettin Ulusal, Muhammed Muhsin Aksoy, Fikret Bulut, Recep Arslan, Mehmet Vural, Yahya Gündoğdu, Osman Osmanoğlu, Fahri Hacıcaferoğlu, İbrahim Var. Yedek Üyeler: Şerafettin Yaşar, Hamit Küçükakyüz, Mustafa Saral, Musa Gözütok, Erdal Tellioğlu, Oğuzhan Aydoğdu, İsmail Akyüz, Ali Yavuz Çelebi, Nizam Karaahmetoğlu, Atilla Koç, Dursun Mercan, Mehmet Akyıldız, Ömer Aktaş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber