Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan feshedilen İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili mesaj

Son dakika! AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan feshedilen İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili "Kadın haklarını kağıtlarda arayanlar var" ifadelerin yer verdi.

Büyük bir heyecanla başlayan AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde alınacak kararlar yeni bir döneme giriş olarak değerlendiriliyor. Kongrede birçok konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, son günlerde gündemi meşgul eden İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle ilgili "Gündemimizde, kadınlarımızın haklarını korumayı vicdanlarda değil, kâğıtlarda arayanlara söyleyeceklerimiz var. Bizim gündemimizde ülkemizin ve milletimizin bugününe ve geleceğine dair her mesele var" sözlerine yer verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Salgın şartlarında, il kongrelerimiz gibi büyük kongremizi de, hem milletimizin, hem de bu salonda bir araya geldiğimiz sizlerin sağlığını düşünerek gerçekleştirmek durumundayız. Bu yüzden sadece birkaç başlık üzerinde kısaca duracak, diğer hususları, milletimizle bir araya geleceğimiz diğer vesilelere bırakacağız"

"YENİ YÜKSELİŞ AHDİMİZ VAR"

Hukuk ve ekonomi reformlarımızın uygulama programları var. Gündemimizde, aile, eğitim, kültür merkezli yeni milli uyanış ve yükseliş ahdimiz var. Dünyaya ve ülkemizin konumuna dair değerlendirmelerimiz var. Gündemimizde kızlarımızı dağa göndermek suretiyle arkasından da sahip çıktığını söyleyen namertler var.

YENİ ANAYASA GÜNDEMDE

Anayasa çalışmalarımızın tamamı, olağanüstü dönemlerde, olağanüstü şartların dayatmasıyla ve olağanüstü yöntemlerle yapılmıştır. Milletin tüm kalbiyle içinde olmadığı bu süreçlerde ortaya çıkan Anayasa metinleri de, daha ilk günden itibaren hep tartışılmalı olmuş, hep değişiklik talepleriyle karşı karşıya kalmıştır.

"AÇIK VE ŞEFFAF BİR SÜRECİN ÜRÜNÜ OLACAK"

Yeni Anayasa'nın özü, tüm değerleriyle, farklılıklarıyla, zenginlikleriyle, hayalleriyle 84 milyon vatandaşımızın tamamını içermelidir. Türkiye'nin bugün, yeni bir Anayasa için, hiç olmadığı kadar hazır olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde, AK Parti Genel Merkezi'nde, akademi dünyasında, çeşitli sivil toplum kuruluşları nezdinde yürüyen, hepsini de yakından takip ettiğimiz çalışmalar var. Aynı şekilde diğer partilerin ve ilgili kuruluşların da benzer hazırlıkları olduğunu biliyoruz. Bunlar, önce ilkeler, sonra somut metinler düzeyinde belirli bir olgunluğa geldiğinde bir araya getirilecek ve milletimizin gözü önünde tartışmaya açılacaktır. Bir başka ifadeyle, yeni Anayasa, açık ve şeffaf bir sürecin ürünü olarak hazırlanacaktır.

"YATIRIMLARI AİLEYE GÖRE YAPACAĞIZ"

Yatırımlarımızı kalbe ve akla, yani aileye, eğitim ve kültüre yapmamız gerektiğine işaret ediyor. Medeniyet nöbetini devralacaksak, işe önce buradan başlamamız gerekiyor. Elbette dünyadaki teknolojik, siyasi, sosyal, kültürel gelişmelere sırtımızı dönecek kadar hakikatlerden kopuk değiliz, asla da olamayız. Bizim söylediğimiz; insanı nesne değil, kalbi ve aklıyla özne olarak ele alan kadim medeniyet değerlerimizi, ilhamını geçmişimizden alan yenilikçi bir anlayışla yükseltmemiz, yüceltmemiz gerektiğidir.

"TAKLİT EDEN DEĞİL ÜRETEN NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ"

Taklit eden değil üreten, özenen değil özenilen, hevâyı değil fıtratı önceleyen, vakte teslim olan değil yönünü geleceğe dönen, maziden atiye köprüler kuran nesiller yetiştirmek için önce aileyi sağlama alacağız. Türkiye'nin 2053 vizyonunun hamurunu, diğer her şeyin bunların arkasından geldiği bilinciyle aile, eğitim ve kültürle yoğuracağız. Bugüne kadar gerçekten çok çalışarak, ülkenin dört bir yanını okullarla, hastanelerle, yollarla, köprülerle, barajlarla, parklarla donatmayı başardık. Şimdi, muhatabı doğrudan insanın kalbi ve aklı olduğu için çok daha zor, çok daha hayati bir vazifeye talibiz. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber