banner240
banner237
banner238

Trabzon'da İYİ Parti Bayramlaşmasına İlgi Yogundu

İl Başkanlıgında yapılan bayramlaşma törenine Demokrat Parti İl Başkanı Ercan ŞILBIR yönetimi ve ilçe başkanlarıyla katıldı ayrıca cumhuriyet Halk Parti'si yönetimindende katılım oldu ve il başkanı Azmi KUVVETLİ'ye iyi bayramlar dileklerini ilettile

İl başkan vekili Muhammet Erkan, Ramazan bayramı mesajı yayınladı ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti, Trabzon'da il başkanlığı binasında partililer ile bir araya gelerek bayramlaştı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği törende İYİ Parti Milletvekili adayları partililerle tek tek görüştü.

Muhammet Erkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  ''Ramazan'ın sonuna geldik ve hep birlikte, hayır, hürmet ve beraberlik günleri olan Ramazan Bayramı'nı kutluyoruz. Bayramınız kutlu olsun.  İyi parti olarak milletimizi bayram sofrasının etrafında birleştireceğimizi söyleyerek yola çıktık.

Allah’a şükürler olsun ki iktidar mücadelemizde kısa zamanda çok büyük yol aldık.  İyi Partinin seçime sokulmaması üzerine kurulan bir panik seçim projesiyle karşı karşıya kaldık.

Türkiye’yi artık yönetemeyeceğini anlayan siyasi iktidar erken seçime gitmek zorunda kalmıştır.

Panik halinde seçim kararı alırken İyi Parti’yi seçime sokmamak ve bu antidemokratik süreçten yararlanarak iktidarlarını sürdürmek isteyen bir anlayışla karşılaştık.

Şükürler olsun ki bu süreci de demokratik bir hamleyle aşmayı başardık.  İyi  Parti olarak demokrasi tarihimiz içerisinde yeni bir tarih yazıyoruz.

Bütün engellemelere, bütün karartmalara rağmen gümbür gümbür iktidara yürüyoruz. Değerli basın mensupları İktidar çevreleri ısrarla ve büyük bir kararlılıkla yaşanan ekonomik krizi gizlemektedir. Türkiye tarihinin en büyük ekonomik krizin içerisindedir. Bu ekonomik buhranın sorumlusu bu ülkeyi 16 yıldır tek başına yöneten Ak Parti iktidarıdır.  

 

Bugün Türkiye’nin en önemli sorunu güvendir. Ekonomide işler güvene dayanır. Merkez Bankası’nın kasasındaki döviz ve altın rezervinden daha önemli olan ekonomi yönetimine olan güvendir.

Güven varsa sonrası kolaydır. Ak parti yönetimi güven kaybetmiştir. Artık içerde ve dışarda Ak Partiye güvenilmiyor. Bankadaki mevduatların çok önemli bir kısmı dövize döndü. Vatandaşlar bankada kasa kiralıyor, hesabındaki dövizi çekip kasaya koyuyor.

Ekonomiye ve ekonomi yönetimine güvensizliğin geldiği nokta işte burasıdır.

Ak Parti yönetimi her konuda olduğu gibi ekonomide de duvara toslamıştır.  Nisan 2018 sonu itibarıyla cari işlemler açığı 57 milyar doları aşmış durumdadır.  

İktidar hormonlu ve sürdürülemez ilk çeyrek büyüme rakamlarıyla övünürken, diğer yandan cari açık ve enflasyon patladı.

Bu nasıl büyümedir ki o büyüdükçe işsizlikte büyüyor. Bu nasıl bir büyüme ki dolar uçmuş, piyasalar yanıyor. Adama kimse sormaz mı ki emmioğlu madem bu kadar büyüyoruz neden iktidarda sürenin dolmasına17 ay varken panik halinde erken seçim kararı aldın?    Ak Parti ne kadar gizlemeye, tabloyu ertelemeye kalkışsa da artık mızrak çuvala sığmıyor.

Tablo açık ve gerçekler ortada.  Beşeri sermayeye yani, insana ve eğitime önem vermez ve de yüksek teknolojiden, katma değeri yüksek ürün ve mal üretiminden uzak kalırsanız.

Bir kamyon tarım ürünü karşılığında bir dizüstü bilgisayarı ancak satın alabilirsiniz. İthalatınız da böylece ihracat rakamlarının 3 katına ulaşır.

Bu cari açık ve enflasyon düzeyi, ne faizleri düşürmeye imkan verir, ne de Türkiye’nin sağlıklı ve sürdürülebilir büyümesine fırsat verir. Bu politikalar , bu kafalar , bu kadrolar değişmedikçe, köklü-kalıcı- akılcı ve sürdürülebilir adımlar atılamaz ve önlemler alınamaz.

Ak Partinin artık Türkiye’ye verebileceği bir şey kalmamıştır. Kendileri de artık bunu dolaylı da olsa itiraf ediyorlar.16 yılın sonunda geldikleri nokta kala kala “ millet kıraathaneleri” açmayı vaat etmektir.

Bu bitişin, bu çaresizliğin ifadesidir.

Artık yorulduklarını itiraf ediyorlar. Metal yorgunluğu diyorlar. Yorulduk demek artık biz bu işi yapamıyoruz bizi değiştirin demektir. Dün OHAL’i kaldırmayı istemek Fetönun ekmeğine yağ sürmektir diyorlardı bu gün kazanırsak yapacağımız ilk iş OHAL’i kaldırmaktır diyorlar.

Bu kadar tutarsız bir anlayışın bu ülkeye bundan sonra kazandıracağı ne olabilir? Bir hükümet iktidarda kalma sürenin dolmasına17 ay varken panik halinde erken seçim kararı neden alır? Bu bitişin itirafıdır. Daha ne desinler? İstifa etmeyi kendilerine yetiremediler seçim kararı aldılar.

Bunun anlamı budur.    Onun için değişim şart olmuştur. Beceriksizler gidecek, iyiler gelecek. Yeni bir iktidar yeni umutlar demektir.

İyi Parti iktidarıyla kısa zamanda kaybedilen güven iklimi yeniden sağlanacaktır. Türkiye her yönüyle iyi olacaktır.    

Seçime yaklaşık 7 gün kaldı. Her şey yolunda gidiyor. Bu kadar olur.Demek ki  Millet bir partiyi iktidara bu şekilde getirir..

Çok büyük ilgi ve alaka görüyoruuuz.

Çok güzel günler yaşıyoruz. Milletimiz yüzünü güneşe döndürüyor. Allah’a şükürler olsun bu günleri de gördük. İktidara yürüyen partimiz var.

Partimizi gönülden destekleyen cesur milletimiz var. Türkiye’yi yönetmek isteyen güçlü, cesur ve inat bir liderimiz var. Elbette 16 yıldır bütün seçimleri kazanmış, 16 yıldır bütün muhalifleri yenmiş bir iktidar var karşımızda. Böyle bir iktidarın ve bu kadar güçlü bir liderin yıkılacağına, yenileceğine inanmak zordur.

Fakat görmek gerekir ki 16 yıldır karşısında alternatif olmayan iktidarın karşısında bu sefer ciddi bir alternatif parti var.

İyi Parti var. 16 yıldır tek kale maç oynayan iktidarın karşısında artık Meral Akşener gibi bir lider vardır.

Türk devleti tek adam yönetimine teslim edilmeyecek kadar değerli bir devlettir.

Türk devletinin parti devleti olmasını engellemeliyiz. Bunu başaracağız. 24 Haziran akşamı Türkiye’nin üzerine İyi Parti güneşi doğacaktır.

Bir devir kapanacak yeni bir dönem başlayacaktır. Zafer cesurların olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bir not ilave ederek bitirmek istiyorum.

 Artık köylerimizde bile kocasına “ eğer meral hanıma oy vermezsen seni boşarım” diyebilen cesur kadınlarımız var. Gerisini anket şirketleri hesap etsin. Bu seçimde bütün anketçiler yanılacaklardır. Haberiniz olsun Teşekkür ediyorum…İyi partinin iktidarında nice bayramlar diliyorum''

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber