banner240
banner237
banner238

Trabzon'da millet ittifakından ortak açıklama!

Basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

14 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimi ilimizde %89 katılımla gerçekleşmiştir. Demokrasimize katkı sunan, oylarını kullanan tüm hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

14 Mayıs seçimlerinde seçmen iktidar partisine yetkiyi vermemiş hatta iktidar partisinden önemli bir oranda desteğini çekmiştir. Akp, seçim çalışmalarında kamu kaynaklarını ve kamu gücünü sınırsızca kullanmasına, devletin yayın organlarından yalan ve iftira kampanyaları yapmasına rağmen tarihinin en düşük oylarından birini almıştır.

14 Mayıs’ta sandıktan çıkan sonuç, halkımızın değişim isteğidir.

Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimine giderken millet olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak hepimizin görevidir. Milletimize verdiğimiz sözü tutmak için hep birlikte çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz.

Halkımızı, yöneticilerin liyakatsizlikleri ve beceriksizlikleri nedeniyle içine düştüğü bu ağır ekonomik şartlardan kurtarmaya kararlıyız.

Tek adam rejimi olan bu ucube hükümet sistemiyle birlikte Adalet, Özgürlük, Hukuk ve Demokrasi alanında kabile devletleri seviyesine düşürülen Türkiye’mizi, yüksek demokrasi seviyesine çıkarmaya, müreffeh ve yaşanabilir bir TÜRKİYE haline getirmeye kararlıyız.
Terörist başı Apo’nun mektubunu meydanlarda okutanların,

Kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı devletin ekranlarında konuşturanların,

Devleti ele geçirme gayretindeki paralel yapılara her istediklerini verenlerin,

Aziz Şehitlerimizi “kelle” diye tanımlayanların,
Emniyet müdürümüz Gaffar Okkan’ı  şehit edenleri Gazi meclisimizde milletvekili yapanların,

Sinan Ateş gibi bu ülkenin vatansever akademisyenlerini sokak ortasında katledenleri koruyanların,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını parayla satılığa çıkaranların

Bizlere vatanseverlik ve milliyetçilik dersi vermesini asla kabul etmiyoruz.

Bizim vatan sevgimizin zekatı dahi Bu ihanetleri yapanları ihya eder.

Bizlerin vatan sevgisini sorgulamak hiç kimsenin haddi değildir.

Bizler vatanımız, milletimiz ve gelecek nesillerimiz için bir aradayız.

BİRLİKTE KAZANACAĞIZ…

İnanıyoruz ki Trabzon kazanacak. Türkiye kazanacak. Demokrasi kazanacak.

Biz buradayız!

Değerli Basın mensupları.

Sözlerimizi, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gençliğe hitabesindeki günümüze ışık tutan ifadeleriyle noktalamak isteriz.

Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur" 

Açıklamanın ardından ise basın mensuplarının soruları yanıtlandı. 

“SEÇİMİN KAYBEDENİ AKP”

Sibel Suiçmez, “Trabzon’da da oy kaybına uğramıştır. Dolayasıyla bu seçimin kaybedeni AKP’dir. Biz 14 Mayıs seçimlerinden sonra ittifak gücümüzü birleştirerek yola çıkmış durumdayız. Bu süreçte sandık güvenliğini daha fazla sağlayacağız. Buna ilişkin çalışmalarımızı yaptık. Tamamlamak üzereyiz. 28 Mayıs’taki seçimlere dünden daha güçlü bir şekilde giriyoruz. Halkımız da bunun gereğini yapacaktır diye düşünüyoruz ona inanıyoruz. 28 Mayıs’ta sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olarak halk tarafından seçilecektir. Buna hepimiz gönülden, millet ittifakının bileşenleri olarak inanıyoruz” dedi.

“YEMİN SÜRECİ NEDEN UZATILDI?”

Mecliste milletvekillerinin yemini ile ilgili olarak Yavuz Aydın, “Seçimden sonraya kalması, seçimden önce bu yeminin yapılmış olması, Türklük ve Türk bayrağı ile ilgili sorunu olan, 4 tane temsilcisini meclise koymuş olan Hizbullah’ın devamı olan HÜDAPAR’ın oradaki temsilcilerinin Türklükle ilgili sorun yaşayacağını düşündüğü için 28’inden sonraya bırakılması kamuoyunun bildiği gerçektir” derken, Suiçmez ise, “Yeminle ilgili bir problem çıkacağını söylediler zaten. Dolayasıyla YSK’nın da bunu önlemek amacıyla seçimlerden sonra yemin sürecini uzatması bu nedenle.. Dolayasıyla meclisin yemin edceği tarihte eminim bu sorun yaşanacaktır. Ancak bu sorunun seçimden önce yaşanması durumunda Türk milletinin tepkisinden çekindikleri için maalesef yemin törenini de aslında hukuka aykırı şekilde seçimden sonraya ertelenmiş durumda” diye konuştu.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber