ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: 14 MAYIS’TA KAOS KAYBETTİ, İSTİKRAR VE GÜVEN KAZANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 14 Mayıs’ta Ayasofya'yı yeniden özgür kılanların ve milletin değerlerini sayanlar kazandığını belirterek, “14 Mayıs’ta; gizli pazarlıklarla koltuk kavgasına düşenlerin kaosu kaybetti. 21 yıllık istikrar, güven, cesaret, umut kazandı. Milletimiz biz kez daha, dualarımız, rüyalarımız, umutlarımız Recep Tayyip Erdoğan’la dedi. İkinci turda sesimiz daha da gür çıkacak” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon’da basın açıklaması yaptı, seçim sonuçlarını değerlendirdi. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim sonuçlarının başta Trabzon olmak üzere tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Karaismailoğlu, “Gururla ve sevinçle belirtmek istiyorum ki Trabzon yeniden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dedi, Ak Parti’yi seçti. Mukaddes emaneti yeniden Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye verme iradesini gösterdi. Durmak yok; istikrara, gelişmeye, kalkınmaya devam dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalmış olsa da açık ara farkla, Cumhurbaşkanımızın yanında olan Trabzonlular, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de çoğunluğu Cumhur İttifakı’na vererek bize ve ittifakımıza güvendiğini, inandığını, geleceğini burada gördüğünü teyit etti. Trabzonlu, vatanseverdir. Trabzonlu, her zaman sandığa, oylarına, ülkesine, milletine sahip çıkmıştır” ifadelerini kullandı. 

TRABZON’DAN CUMHURBAŞKANIMIZA REKOR DESTEK VERECEĞİZ

Trabzonluların 14 Mayıs’ta yine vatandaşlık bilinciyle hareket ettiğini belirten Karaismailoğlu, ciddi bir katılımla sandığa gittiğini ve vatanseverlik ve millet nedir gösterdiğini söyledi. 
Karaismailoğlu, “Halkımızın teveccühü ile AK Partimiz 4 vekille Gazi Meclis’te Trabzon’u temsil edecek ve Karadeniz’in lokomotif şehri Trabzon’u Karadeniz’in parlayan yıldızı yapacağız. Bundan sonra Trabzon ve tüm Türkiye için yeniden güzel bir dönem başlayacak. Madem ki 14 Mayıs’ta ‘durmak yok’ dedik, 28 Mayıs’ta da Cumhurbaşkanımızın yanında duracağız. Trabzon’dan Cumhurbaşkanımıza rekor destek vereceğiz. Dosta, düşmana Türkiye emin ellerde diyeceğiz. Terör örgütleriyle kol kola girenlere, depremzede kardeşlerimize hakaretler yağdıranlara en büyük dersi vereceğiz” şeklinde konuştu.

ONLARIN MİLLETLE BİR OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

Millet ve Türkiye sevdasından başka sevdalarının olmadığını kaydeden Karaismailoğlu, milletle 21 yıldır tek yürek olduklarını ifade etti. “Milletimizin de her zaman bunu gördüğünü bir kez daha sağır sultana bile duyurmanın zamanıdır” diyen Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:
“Milletin acısı acımızdır, sevinci sevincimizdir. Çünkü bizim için halka hizmet, Hakk’a hizmettir. Muhalefet bunun ne demek olduğunu bile bilmez. Umursamaz. İşte seçimden sonra depremzedeler için söylediklerini maalesef gördük. Onların milletle bir olması mümkün değil. Milletin derdine derman olması mümkün değil. Onlar bir koltuk sevdasına tutulmuş. Milletten bir kalemde vazgeçiyor. Ülkemizi Batı’nın oyuncağı yapmaktan çekinmiyor. Halkımız suyu getirenle testiyi kıranları çok iyi biliyor, iki zihniyet arasındaki farkı da çok iyi görüyor. Bizleri yeniden görevlendiren Trabzonlular sayesinde, Türkiye sayesinde hem deprem bölgesinde hem tüm Türkiye’deki çalışmalarımızı tamamlayacağız. Eserlerimizi, hizmetlerimizi bir bir milletimize sunacağız.”

ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANINDA HİZMET FIRTINASI ESTİRDİK

Karaismailoğlu, hem Trabzon hem de Türkiye için büyük planlamaları olduğuna işaret ederek, yıllar içerisinde durmadan çalıştıklarını, proje ürettiklerini ve bu projeleri hayata geçirdiklerini aktardı. Türkiye’nin dört bir yanında hizmet fırtınası estirdiklerini dile getiren Karaismailoğlu, projelerle ilgili yapılan çalışmalarla şu bilgileri verdi:
“23 Nisan’da Ortahisar Belediyesi Boztepe seyir terası ve yürüyüş yolunu hizmete açtık. 24 Nisan’da, Kanuni Bulvarı Çatak Kavşağı-Yenicuma Kavşağı arasını açtık. Böylelikle; 28 kilometrelik Kanuni Bulvarı’nın 18 kilometresini tamamlamış olduk. Şimdi sırada Çukurçayır Değirmendere sahil yolu bağlantısı var. Araklı-Bayburt Yolu’nun yapım çalışmalarını başlattık. 26 Nisan’da Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’mızın açılışını ve Ankara’dan Sivas’a ilk seyahati yaptık. 27 Nisan’da TCDD TÜRASAŞ tesislerimizde üretilen ilk yerli ve milli elektrikli trenimizi hizmete aldık. 28 Nisan’da Adana’da Seyhan Nehri’nin üzerine 1700 metre uzunluğunda Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü inşa ederek hizmete açtık. 29 Nisan’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi’ni açtık. Ordu’da Ünye-Akkuş Niksar Yolu’nun temelini attık. Konya’da, KONYARAY Projesi yapım çalışmalarını başlattık. 1 Mayıs’ta 43 kilometrelik Trabzon Güney Çevre Yolu’muzun temelini attık. 2 Mayıs’ta muhteşem projemiz Ganita Faroz sahil düzenlemesini hizmete sunduk. 3 Mayıs’ta Zigana Tüneli’ni açtık. Avrupa’nın birincisi Zigana Tüneli ile Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan ve yüksek yoğunlukta trafik yükü taşıyan güzergahta, 14,5 kilometre uzunluğunda çift tüplü tünel olarak inşa ettik. Seyahat süresini 1 saat kısaltan Zigana Tüneli ile muhteşem bir eseri bölgemize ve dünyaya kazandırdık. Bu saydıklarım sadece son 3 hafta içinde milletimize, Trabzon’umuza kazandırdığımız eserlerden bazıları.”

TRABZON HAFİF RAYLI SİSTEM HATTINA BAŞLAYACAĞIZ

Açılış törenlerini yapamadıkları onlarca projeyi de milletin hizmetine sunduklarını aktaran Karaismailoğlu, durmayacaklarını, Yeni İpek Yolu olacak Kalkınma Yolu için de çalışmalara başladıklarını belirtti. Habur ile Basra Körfezi arası 1.200 kilometrelik demiryolunu ve otoyolu kapsayan Kalkınma Yolu Projesi’nin, Türkiye’yi Trabzon’dan Basra Körfezi’ndeki Faw Limanı’na bağlayacağını kaydeden Karaismailoğlu, “Basra Körfezi’nden Habur’a ulaşan Kalkınma Yolu sayesinde Türkiye üzerinden Akdeniz’e, Karadeniz’e, Avrupa’ya ve Kafkaslara bağlantı kuruyoruz. Orta Koridoru da buna entegre ediyoruz. Bu heyecanla Trabzon Hafif Raylı Sistem hattına başlayacağız. Yılda 15 milyon yolcuya hizmet verecek, 70 bin metrekarelik terminali 3 bin 200 metre uzunluğunda pisti ile Yeni Trabzon Havalimanı’na başlayacağız. Samsun-Trabzon-Sarp hızlı tren projemizi de hayata geçireceğiz. Bu yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak. Hizmet ve eser siyaseti anlayışımızla hiç kimse ama hiç kimse yarışamaz. Cumhurbaşkanımız liderliğindeki AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyelerinin de AK Parti hükümetlerinin de 21 yıl içinde Türkiye’ye kazandırdıkları ortada. Bugün 2002 Türkiye’si ile kıyaslanmayacak bir konuma geldik” değerlendirmesinde bulundu.
 
14 MAYIS’TA GİZLİ PAZARLIKLARLA KOLTUK KAVGASINA DÜŞENLERİN KAOSU KAYBETTİ

Yılların ihmaline son verirken diğer yandan Türkiye’yi geleceğe taşıyan, çağ atlatan nice projelere imza attıklarını, yüz yılda yapılabilecek işleri 21 yıla sığdırdıklarını aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şöyle devam etti:
“Şimdi sizlerle birlikte Trabzon’u çok daha ilerilere taşıyacağız. Trabzon’u hep birlikte refah merkezine çevireceğiz. Trabzon’u bir marka kent, cazibe merkezi yapacağız. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki, AK Parti'ye oy vermiş olsun olmasın bu seçimin galibi Trabzon’dur, Türkiye’dir, tüm milletimizdir. 14 Mayıs’ta; milletin değerlerini hiçe sayanlar kaybetti. Ayasofya'yı yeniden özgür kılanlar kazandı. Milletinin değerlerini sayanlar kazandı. 14 Mayıs’ta; gizli pazarlıklarla koltuk kavgasına düşenlerin kaosu kaybetti. 21 yıllık istikrar, güven, cesaret, umut kazandı. 14 Mayıs’ta; Kandil’den, Pensilvanya’dan talimat alanlarla kol kola gezenler kaybetti. Milletin onurunu, Türkiye’nin bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü koruyanlar kazandı. 14 Mayıs’ta milletimiz biz kez daha, dualarımız, rüyalarımız, umutlarımız Recep Tayyip Erdoğan’la dedi. İkinci turda sesimiz daha da gür çıkacak. 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımıza verilen destek daha da çok artacak.” 

EN BÜYÜK DÜŞMANIMIZ REHAVETTİR

Terör örgütlerinin Türkiye düşmanlarının desteklediği “masa takımının” sandıktan hezimetle ayrılınca ne yapacağını şaşırdığını ifade eden Karaismailoğlu, “Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyenler, bakalım daha ne maskeler takıp, milletin karşısına çıkmaya kalkacaklar. Milletimizin feraseti 14 Mayıs’ta bunların maskesini indirdi. 28 Mayıs’ta bir daha gereğini yapacaktır. Zafere giden yolda Cumhurbaşkanımızın da altını çizdiği gibi en büyük düşmanımız rehavettir ve zafer sarhoşluğudur. Maçın ilk yarısını önde tamamladık. Büyük bir avantajla girdiğimiz ikinci yarıyı da açık ara önde tamamlayıp zafer kazanacağız. Ancak unutmuyoruz ki; bu maçın hakemi millettir. O nedenle daha çok ter dökeceğiz, daha fazla mücadele edeceğiz, daha fazla gönüle dokunacağız, daha fazla sayıda insanı ikna edeceğiz. Böylece 28 Mayıs’ta zaferimizi ilan edeceğiz. Trabzon, bağımsız, bölünmez ve müreffeh Türkiye için Türkiye Yüzyılı için bir kez daha gür bir sesle liderimiz Recep Tayyip Erdoğan diyecek” diye konuştu. 

BİZİ BATI’YA OYUNCAK EDEMEZSİNİZ
Bakan Karaismailoğlu, kazandıklarını koruyarak daha da yükselteceklerinin altını çizerek, Türkiye’yi terör örgütlerinin oyuncağı haline getirmeye çalışanların yüzüne sandık sonuçlarını çarpacaklarını söyledi. Karaismailoğlu, “Biz biriz, bizi bölemezsiniz, terör örgütlerini içimize sokamazsınız, bizi Batı’ya oyuncak edemezsiniz. Biz o oyunu bozarız. Çünkü, biz Trabzon’uz, çünkü biz Türkiye’yiz diyeceğiz. Enerjimiz, heyecanımız ve inancımız tamdır. Milletimize umudu olmaya, güveni olmaya, doğru adımlarla devam edeceğiz. Milletimiz başladığı işi 28 Mayıs’ta sandıkta bitirecek. Türkiye üzerinde oyunlar oynamak isteyen terör örgütleri de küresel emperyalistler de sandığa gömülecek. Milletimiz yine Recep Tayyip Erdoğan diyecek. Bizler de her zamanki azmimizi, enerjimizi, vatan sevdamızı, millet aşkımızı en doğru biçimde sürdürecek; Trabzon’umuza ve Türkiye’mize en büyük eserleri, hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz. Milletimizin yüzü hep gülecek. Aydınlık geleceğine doğru emin adımlarla ilerleyecek, Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü ve refahı için; büyük Türkiye zaferi için 28 Mayıs’ta durmak yok, yola devam diyoruz. Cumhur ittifakı olarak, büyük Türkiye zaferi için herkes sandığa diyoruz” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber