Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık Yeni Projelerini Açıkladı! ''projenin maliyeti 300 milyon''

Yomra Belediye Başkanı ve İYİ Parti Başkan adayı Mustafa Bıyık, Yomra'daki bir otelde düzenlediği basın toplantısı ile 5 yıllık icraatlarını açıkladı.
Başkan Mustafa Bıyık, "5 yılda neler yaptığımızı, önümüzdeki 5 yılda neler yapmak istediğimizi paylaşmak istiyorum. 20 gündür sahadayız. Çok adaylı bir seçim sürecine gireceğiz. Adaylığının açıklayanları bizzat tebrik ettim.

Kazananın kaybedeni tebrik edeceği bir yarış olması isteğimi ilettim. Arkadaşlarımızı tebrik ederek düzgün bir seçim olması dileğimiz paylaştık. Biz yaptığımızı yapacaklarımızı anlatacağız.
Olumsuz kirli bir seçim süreci istemiyorum. İnsanlar siyasi kavgalardan yoruldu. Olumlu, ılımlı bir seçim süreci geçireceğiz. 400 milyon TL'lik bir yatırım yaptık. Çok ufak tefek kamudan mini oranda destek aldık.

Bir projenin yüzde 50'sini kamudan alıp tamamlayamadık. Hürriyet Parkı'nın yüzde 50'sini İBB karşıladı. Bir kültür merkezi yaptık. Yılda 600 organizasyon yaptık. Kitap Fuarı yaptık.
Hürriyet Parkı'nı yaptık. İçine Şampiyonluk anıtı yaptık. 30 yıldır çivi çakılmamış Hürriyet Caddesi'nde de yeniledik. A'dan Z'ye yeniledik.yaptığımız yürüyüş yolunu yoğun ilgi gördü. Uçak enkazını bir işletmeyle anlaşarak uçak restoran yaparak ülkenin dört bir yanından insanları ağırlıyoruz. Yomra'nın tanıtımını yağıyor. 0 doğalgaz abonesi iken 12 bin doğal gaz abonesine ulaştık. 4-5 ay makine desteği kazı desteği verdik doğal gaz gelsin diye. 12 bin doğal gaz abonesinin bizim açımızdan başarı olduğunu düşünüyorum.
YENİ BİR PROJE 10 GÜN İÇİNDE AÇILACAK
Adliye Sarayımızın yan tarafında Cumhuriyet Parkı inşası devam ediyor. Yomralılar yeniden denize buluşacak. 17 bin metrekarenim 10 bin metrekaresi vatandaşların kullanımındaydı. Onlarla anlaştık. 10 gün içinde açacağız.

belediyenin sosyal işletmeleri oldu. Mustafa Çam Parkı ile hastane bölgesinin sosyal alan ihtacını karşıladık. Belediyenin bütün makine Parkını yeniledik.
YOMRA'DA ARAÇ PARKI YENİLENDİ
Yomra Belediyesine 28 tane iş makinesi aldık. Bugün ki değeri 75-80 milyon. Düşük faizle almıştık. Son taksidini ödedik. En eski araç 2020 model. Bütün araç parkımızı yeniledik. Yomra'daki merkez mahallelerde bütün çöpleri yeraltına aldık. 416 enerji direği ortadan kaldırıldı.

Yomra Elmasının tescilli aldık 10 bin fide dağıttık. 5-10 yıl sonra yok olmaya yüz tutmuş değeri kazandırmış olacağız.

4 MİLYON EĞİTİME DESTEK VERDİK
Okulların bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. 4 milyon okullarımıza yardım yaptık. Kitap Fuarı açtık. İlber Ortaylı'yı getirdik. Ankara'dan bu yana gittiği 3'ten fazla bir yer yoktur.

Yomra'nın kötü bir imajı vardı. Beton imajı vardır bu imajı yıkmamız lazımdı. Bu ilçede yaşayanlar sadece iş makinesi görmek istemiyorlar. 10 bin insan bu ilçeye yeniden taşındı. Sosyal faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yomra'da bir saat kulesi, bir elma maketi yaptık. İlçemizin simgesi haline geldi. 50 projemizin 40'ını gerçekleştirdik. Belediyenin görev alanında olmayan şeyleri proje kitapçığımıza yazdık.

Hayali bir projemiz olmadı. 40 tane proje kitabımızda projeyi yaptık. 40 tane de kitapçığımızda ol ayan proje yaptık." dedi
YENİ DÖNEM PROJELERİNİ AÇIKLADI
Yeni döneme ilişkin projelerini sıralayan Başkan Mustafa Bıyık, "Kent Meydanı Projesi yaptık. 300 milyon TL maliyeti var.

Bizden önceki Belediye yönetimi belediyeye kazandırdı. 25 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedik. 300 milyona yapmış olacağız. Gençlik Merkezi yapmayı düşünüyoruz. Kırsal mahalledeki betonlamayı hızlandıracağız. Merkezde bina cephe yenileme çalışmaları yapacağız. 10 bin nüfus aldık.

Makine parkına artan ihtiyaca göre yeni makineler kazandıracağız. Kaşüstü'nde spor temalı park yapacağız. 10 bin metrekarelik alanda çalışma yapılacak. Yürüyüş yolunun sonunda sosyal alan projemiz var.

Yomra Belediye Başkanlığı için son kez destek istiyorum. Bir dönem daha belediye başkanlığı yapıp Yomra'daki siyasi sürecimi tamamlayacağım.
Başkan Bıyık Gelen Soruları Yanıtladı
"Merkezi yönetimle uyumunuz nasıldı?" sorusuna Başkan Bıyık, "İBB Başkanı karşılayabildiğimiz taleplerimizi karşıladı. Nüfus başına belirlenen para herkese eşit gider. Ancak hibe ve bağışlardan iktidar partisinden olamayanlar yararlanamaz.

Cumhuriyet Parkı için 25 milyon maliyet var. İktidar Belediyesinden olsam 10 milyonunu alabilirdim. Ancak verilmedi. Hibelere ulaşma konusunda zaman zaman sorun yaşanıyor. Bütün Bakanlardan randevu isterim verirlerse giderim. Cumhurbaşkanı'nın  Yomra'ya verilecek 3-5 milyona karşı olacağını düşünmüyorum. Ancak kraldan çok kralcılık yapanlar var.

Aşağı kanaldaki kişilerin kralcılık yaptığını düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesinin Yomra'da büyük bir projesi yoktu. Siyaset yapmadım bugüne kadar Partili partimiz diye de bakmadım. Yine seçilirsek Yomra Belediyesine alabileceğimiz Hizmetler konusunda elimizden geleni yapacağız. Ben şudur budur bakmam. Yomra Belediyesine alabileceğimiz hizmeti alırız." yanıtını verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı İş Birliği Vurgusu
Karavan Parkı yapılacak mı?" sorusuna "Başkan Bıyık, "Yomra'da arazi çok değerli ve çok pahalı. Yerin dönüşünün 30 milyon olduğu bir alanda Karavan Parkı yapılabilir mi tartışılır?" yanıtını verdi.

"Binaların depreme dayanıklılığı nasılsın baktınız mı?" sorusuna Başkan Bıyık, "2000 yılından sonra nüfusumuz arttı. İhtiyacımız olmadığını düşünüyorum. 100 tane eve deprem testi yapın seçimi kaybedersiniz. Depreme dayanıklılık testi yapsanız 50'si sakat çıksa bunu dönüştürebilecek imkanı yok. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile hareket edip Trabzon üzerinde çalışma yapması lazım. Biz o zaman üzerimize düşeni yaparız. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ortak çalışma yapmasını ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da destek olması gerekir." diye konuştu.
''Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylığı İçin Teklif Gelmedi''
" CHP Yomra İlçe Başkanı'nın görevden alınması için Genel Merkeze yazı gitmiş. Sizin bilginiz var mı? Büyükşehir Belediye Başkanlığı için teklif aldınız mı? Üniversitenin yeniden açılması söz konusu mu?"

sorularına da Başkan Bıyık, "CHP konusuna çok vakıfların yok. İttifak için alenen olan bir görüşmem olmadı. Siyasi partilerin beni desteklemesini arzu ederim. CHP'nin kendi içindeki görüşmelerine vakıf değilim.

İç meselesi yorum yapma hakkına sahip değilim. Sayın Ekrem İmamoğlu'nu aramadım. Bir 5 yıl daha birlikte hizmet etme arzusundayım.

Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için teklif gelmedi. Ben Yomra Belediye Başkanlığı için adaylığımı Aralık ayında açıkladım.

''Avrasya Üniversitesi Eğitime Açılacak''
Avrasya konusunda olumlu bir gelişme oldu. Önündeki araziyi kiralamak için resmi başvuruları oldu. Kiralanması kararı Belediye Meclisinden geçti. Avrasya Üniversitesine verilecektir. Orayı eğitime açacakları için kiralama kararı çıktı." dedi.

'' İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Olması Bizi Güçlendirir''
"Yomra'da Mustafa Bıyık'ın kazanmasının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için bir karşılığı var mı?" sorusuna Başkan Bıyık, "Gönlümüz şunu arzu eder. Arkamızda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin olması bizi güçlendirir.

İstanbul'da Belediye başkanları toplantısında Yomra'nın projesini sorunca konuya vakıf olduğunu gördük. Gönlüm bizimle ilgili güzel düşünceleri olduğunu bilmek ister. Böyle bir bilgim yok ama olduğunu düşünüyorum." Dedi.

Beşikdüzü'nden aday çıkarılmaması için talebi olup olmadığına yönelik soruya Başkan Bıyık, "Partimize bizim Beşikdüzü'nde aday çıkarmamız yönünde talebimiz oldu ama kabul edilmedi. Yomra'da CHP'nin adaylarını çıkarmaması iyi niyetli olur. Biz de gerekli jesti kendilerini yaparız. CHP Yomra'da aday çıkarmıyoruz derse belediye Meclisinde temsili noktasında gerekli jesti yaparız." yanıtını verdi.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber