banner240
banner237
banner238

AKÇAABAT’TA SPOR

Akçaabat Belediyesi Kültür Yayınlarına bir yenisini daha ekledi.

Akçaabat Belediyesince yaptırılan kitapta 1923'den bugüne yaklaşık 100 yıllık bir spor tarihi kayıt altına alındı. Hem Akçaabat’ın hem de Trabzon’un sporunu belgelerle birlikte anlatan Akçaabat'ta Spor adlı kitap, değerli bir eseri ilçeye ve Türk sporuna kazandırdı. Trabzon’da spor alanında ilk adımların anlatıldığı kitapta ‘Sebat’ın tarihe damgasını nasıl vurduğu anlatılıyor. Kitapta Trabzon ve Akçaabat’ta takımların nasıl kurulduğu, puan tabloları, gazete güpürlerine yansıyan maçları ve daha pek çok şey anlatılıyor.

Akçaabat Belediyesince, Araştırmacı Yazar Atilla Alp Bölükbaşı'na hazırlattırılan Akçaabat'ta Spor adlı kitap, Kültür Araştırma Kurulu toplantısında kurul üyelerine dağıtıldı.

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu üyeleri ve kitabı hazırlayan Araştırmacı Yazar Atilla Alp Bölükbaşı'nın katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Belediye olarak tarihimize büyük önem veriyoruz. Spor ilçemizde önemli bir yer tutmaktadır. Spor tarihimizin yeni nesil tarafından öğrenilmesi bizim için büyük önem taşımaktadır. Bu kitabı hazırlayan araştırmacı yazar Atilla Alp Bölükbaşı'na, Belediyemiz Kültür Araştırma Kurulu üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber