ALTIN KIZDAN ALTIN ÖĞÜTLER

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Devlet korumasındaki gençlerle bir araya gelen olimpiyat şampiyonu gururumuz milli boksör Busenaz Sürmeneli,  gençlere altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

 Gençlerden mücadeleyi ve çalışmayı asla bırakmamalarını isteyen şampiyon boksör, hayat bir mücadele, hayatta zorluklarla karşılaşıyorsunuz, belki ilerde daha da zorluklar önünüze çıkacak, planladığınız işlerde sizi eleştirenlere, yapamazsın diyenlere asla pirim vermeyin, bir hedefiniz olsun ve bu hedefiniz için kararlılıkla çalışın, yapamazsın diyenleri kenara çekin, onlardan uzaklaşın ve sizi yukarı çekecek insanlarla birlikte hedefinize kararlılıkla ve yılmadan yürüyün, Türk gencinin, Türk kadınının istediği zaman başaramayacağı bir şey yok dedi. Spora başladığı günleri ve yaşadığı zorlukları gençlerle samimi bir şekilde paylaşan şampiyon sporcu, yapamazsın,  başaramazsın diyenlerin şimdi kendisi ile gurur duyduklarını ifade etti.

Halen her gün, günde 5 saat antrenmanla çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Busenaz,  bir başarı kolay gelmiyor, zaman zaman evdeki yatağıma hasret kaldığım aylar oldu, ama inançla ve kararlılıkla çalıştığınızda hak ettiğiniz başarı geliyor dedi.

Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, KTÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Karadeniz İlleri Kadın Platformu Trabzon Şubesi tarafından organize edilerek Fatih Çocuk Evleri Sitesinde, İl Müdürü Seha Sağlam’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye, Doç. Dr. Ayça Eminoğlu ile Yük. Müh. Nilgün Turan ve kuruluş müdürleri katıldı.

Programda konuşan Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seha Sağlam, 11 Ekim Sağlam Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 3 ülkenin teklifi ile 2012 yılında Birleşmiş Milletler tarafından dünya kız çocukları günü olarak kabul edilmiştir. 11 Ekim bir kutlama günü değil,  kız çocuklarımızın daha iyiye, daha güzele ulaşmalarını sağlamak için neler yapılacağını konuşma ve yeni hedefler, yeni yol haritaları belirleme günüdür. Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla devlet korumasındaki kız çocuklarımıza rol model olacak ve onların hayata daha güçlü, daha kararlı, daha azimli bakmalarını sağlayacak,  kendilerini geleceğe hazırlamış bireyler olarak yetişmelerinde onlara örnek olacak insanları çocuklarımızla buluşturmak amacıyla yola çıktık ve bu amaca en uygun ismin, son günlerdeki en güzel örneğinin Busenaz Sürmeneli olacağını düşündük. Busenaz Sürmeneli mücadelenin,  azmin, kararlılığın, ve kendine inanarak çalışmanın nasıl başarıya götürdüğünün çok güzel bir örneği. Zorluklara rağmen başarının zirvesine ulaşmış bir isim. Şehrimizin, ülkemizin gurur kaynağı, gençlerimiz için çok güzel çok olumlu bir örnek, kendisini gençlerimizle buluşturarak hem gençlerimize güzel bir anı yaşatmak, hem de başarısının sırrını gençlerimize aktarmasını istedik. Bu yoğun antrenman programına rağmen bizleri kırmayarak kıymetli zamanını bizi ayıran olimpiyat şampiyonumuz, milli gururumuz Busenaz Sürmeneli’ye ve   bu programa desteği olan diğer paydaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum, hedefiniz başarılı ve adından söz ettiren gençler yetiştirmek  dedi.

Program sonunda gençlerle bol bol fotoğraf çektiren Busenaz, gençlerden de yeni Busenazlar çıkacağının sözünü aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber