banner240
banner237
banner238

antrenörle yıldızlar yetişecek

Kule ve Tramplen Atlama Branşı… Trabzon’da ilk kez antrenörle eğitime başlanan bu branşta yıldızlar yetişecek

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sporcu Eğitim Merkezi’nde (Trabzon SEM) yeni bir branşta daha eğitim verilmeye başlandı. Kule ve Tramplen Atlama Branşında bir süredir antrenmanlara çıkan 12 minik sporcu, performansları ile umut veriyor. Trabzon’un ilk atlama takımı sporcuları, haftanın 5 günü yapılan yoğun bir antrenman programı ile Temmuz ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılarak ilk önemli turnuvada kendilerini gösterme fırsatı bulacak..

Türkiye’de alanda kule ve tramplen atlamanın yapılabildiği sadece 3 kapalı havuzun bulunduğunun altını çizen Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Spor şehri Trabzon’da 50’nin üzerinde branşta spor yapılabiliyor. Tesislerimiz her alanda buna uygun. Uzman antrenörlerimizle bir yandan her yaştan, her gruptan insanı sporla buluşturmak istiyoruz, diğer yandan da Türk sporuna yeni yetenekleri bulup yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

İl Müdürü Birdal Öztürk, şunları söyledi: “Deniz kenti Trabzon eski yıllardan beri yüzme branşında fark yaratmış bir şehir. Şimdi yeni bir branşta hizmet vermeye başladık. Kule ve Tramplen Atlama Branşında yakın gelecekte Trabzon’dan önemli başarılara imza atacak sporcuları Sporcu Eğitim Merkezimizde antrenmanlara başlattık.”

İlk aşamada 12 sporcu ile çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Antrenör Seda Çağlar, “Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzundaki son derece güzel ve modern şartlarda çalışıyoruz. En az 7 yaşında olan sporcumuzla antrenmanlarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Birbirinden yetenekli, yoğun çalışma şartlarına uyumlu bir ekimiz var. Kısa süre içinde milli takıma sporcu göndereceğimize inanıyorum” dedi.

Son derece disiplinli ve sürekli yeniliğin yaşandığı, başarı için çok tekrarın ve çok çalışmanın gerektiğine dikkat çeken Antrenör Seda Çağlar , “Genç sporcularımızla şu anda 1 metre, 3 metre tramplen ve kule atlama antrenmanlarını sürdürüyoruz. Temmuz ayında Türkiye Şampiyonası yapılacak ve sporcularımızın ilk büyük turnuvada başarılı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber