banner240
banner237
banner238

ASGD’den TFF’ye sert tepki:

-Türkiye Futbol Federasyonu’nun, ağaç dikme kampanyasını sarı ve kırmızı kart cezası karşılığında yapması ülke genelinde şaşkınlık yarattı. Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, bunun futbolculara, “Kart cezası alırsanız, size ağaç diktirtirim ha!” demek anlamına geldiğini vurgulayarak TFF’ye, “Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz” diye sordu.

Ağaç dikme gibi ulvi ve kutsal bir kampanyanın ceza karşılığında değil, özendirme karşılığında ve teşvik amaçlı düzenlenmesi gerektiğine değinen Erdoğan, “TFF’nin fidan kampanyasında tercih ettiği sakat anlayış, Türk futbolunun yönetimsel anlamda maalesef liyakatli ve emin ellerde olmadığının en bariz kanıtlarından biri olmuştur” şeklinde konuştu.

DOĞURDUĞUNUZ GÜNEŞ BU MU?

Bir yıl içinde ortalama sarı ve kırmızı kart cezasının rakamsal verilerinin, kampanyanın amacına ulaşamayacağını net olarak gösterdiğini ancak bunun bile akıl edilemediğini ifade eden ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan şöyle konuştu:

“TFF Orman Projesi düzenlemiş ve demiş ki, bu sezon her sarı kart için 1, her kırmızı kart için 5 ağaç dikilecek. Koskoca Federasyon’da basit bir hesap yapabilen de mi yok?

İnsan hiç olmazsa kendi arşivindeki istatistiklere bakar, rakamları etüd eder, sonra kampanyasını açıklar.

Geçen yıl Süper Lig’de 1712 sarı kart, 121 de kırmızı kart görülmüş. TFF’nin kampanyasına göre bu topu topu 2317 ağaç fidanı ediyor demek oluyor. Diğer 4 ligdeki rakamlar baz alındığında ise ekilebilecek fidan sayısı ancak 11585 gibi bir rakama çıkabiliyor. Bir de şu var, diyelim ki sezon sıfır kart cezası ile tamamlandı. Bu durumda hiç mi ağaç dikmeyecek misiniz?

TFF EN AZ 500 BİN AĞAÇLIK ORMAN KURMALIDIR!

Doğurduğunuz güneş bu mu yani? Yangınlardan zaten canı yanan acılı milletimizle alay mı ediyorsunuz? Hiç mi konuyu önce aranızda istişare etme gibi bir ön hazırlık sürecinden geçirmediniz?

Allah aşkına siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?

10 bin ağaç ile kampanya başlatan ve her gol için artı 1000 ağaç sözü veren Adanademirspor’dan da mı ders almadınız?

1963 fidan bağışı ile kampanyasını duyuran ve alınacak her galibiyette 1963 fidan bağışı yapacak olan Bursaspor kadar da mı düşünemediniz?

Bilmem kaç bin milyar TL paranın havalarda uçuştuğu, döviz cinsinden paraların pervasızca ortaya saçıldığı bir sektörün ağababası olan TFF olarak; ‘Kendi maddi gücümüzle 500 bin ağaçlık orman kuruyoruz’ diyebilecek gücünüz varken ve de bu yüreği yaralı milleti biraz olsun teselli edebilecek iken, bu nasıl bir traji komik bir kampanya açıklamasıdır.

Üstelik bu aciz kampanyanın kamuoyuna ‘proje’ denilerek yansıtılması ise ayrı bir garabet olduğunu da özellikle vurgulamak isteriz.

TFF hiç tartışmasız hatasından dönmeli ve kamuoyunu tatmin edecek adam gibi bir orman projesini hayata geçireceğinin sözünü vermelidir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber