ASKF BASIN BİLDİRİSİ

Trabzon’da Futbolun doğduğu , nice yıldız futbolcuların yetiştiği , spor tarihinin yazıldığı ve halen günümüzde 153 spor kulübümüze, 320 futbol takımına,5 bin amatör sporcuya , antrenör, hakem,gözlemci, temsilci ve diğer görevliler olmak üzere toplam 8 bin sporcu ve spor adamına hizmet veren bir futbol sahasıdır bu bölge…

Bu bölgedeki futbol sahasının en önemli özelliği, Şehir merkezine yakın olması, Trabzon Lisesi , Ticaret Lisesi, Fatih Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Kanuni Anadolu Lisesi ve İlköğretim Okullarına en fazla 500 metre mesafede oluşu, okuldan çıkan öğrencilerin spor yaparak evlerine ulaşabildiği bir konumu, onu Trabzon’un alternatifsiz bir spor tesisi haline getirmiştir.

Eski adı Kavakmeydan olan Avni Aker ve Yavuz Selim futbol sahasının Trabzon Spor tarihinde önemli bir yeri vardır. Trabzon’da Atletizmden futbola kadar olan bütün branşlar bu sahada başlamış, yeşermiş ve hayat bulmuştur.

Kavakmeydan (Yavuz Selim ve Avni Aker) futbol sahasının 1913’ de fotoğrafı çekilen ilk futbol takımı İdmanyurdu’nun sporcuların tamamı Birinci dünya savaşında şehit oldular.

Tarihimizin ilk sayfalarında yer alan ve tel örgüsüz, güvenlik görevlisiz, kadınların bile ön saflarda izlediği ve Trabzon futbolu adına övündüğümüz fotoğrafların müsabaka yeri de bu bölgedir.Kısacası futbolun tarihidir.

Cumhurbaşkanımızın Trabzon ziyaretinde yaptığı “Bu bölgeyi futbol sahası ve kent parkı olarak düzenleyeceğiz” ifadeleri spor camiamızda sevinçle karşılanmıştır.Ayrıca İçişleri bakanımız sayın Süleyman SOYLU Ortahisar Belediyesi Ekopark açılışında, Ortahisar Belediyesi temel atma töreninde ve AK Parti’nin Yavuz Selim’de 2000 kişinin katılımı ile verdiği iftar yemeğinde bu alan içerisinde Yavuz Selim Sahasının yapılacağının sözünü vermiş, Ortahisar Belediye Başkanımız sayın Ahmet Metin GENÇ’in seçimlerdeki proje kitapçığında aynı duyguları Trabzon halkıyla paylaşmıştır.

Trabzon Belediye Meclisinin 09.04.1937 tarih ve 3 nolu oturumunda mezarlık yeri olan bu alanın gençlerin spor yapması amacı ile Beden

Terbiyesine bedelsiz devri yapılmış olup bu karar ekteki meclis kararında da görüleceği üzere şartı devir niteliği taşımaktadır.

Eski Avni Aker Tribünleri önünde yapılacak futbol sahası değişikliği ile , gençlerin spor yapabilmesine olanak sağlanacak, böylece internet kafe ve madde bağımlılığı ortamlarından uzak tutulacaktır.

153 spor kulübünün temsilcisi olan federasyonumuz ve Trabzonda’ki spor taban birlikleri olarak Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemindeki mevcut plandaki spor alanının Millet Bahçesini dönüştürülmesi yapılırken plan lejantının ikinci maddesinde “ İlgili idaresince onaylanacak avan projeye göre uygulama yapılacaktır” hususu belirtilmiş olduğundan Avni Aker Stadının bulunduğu eski tribünler önüne Yavuz Selim Sahasının avan projeye konulması hem 1937 yılındaki gençlerin spor yapması için devir amacına hemde Trabzon’da futbol tarihinin yazıldığı konumuna uygun olacaktır. Spor Taban Birlikleri olarak bu konuda hazırlanan rapor ilgili ve yetkililere ulaştırılmıştır.

Trabzon’da futbolun yaşatılması adına bu sahanın hayati önem taşıdığı belirtir, önümüzdeki hafta bu konu Millet Parkı olarak Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geleceğinden avan projeye Avni Aker eski tribünlerinin önünde nizami bir futbol sahası konulması hususunda kamuoyu oluşturulması ve bilgilendirilmesi hatta yayın organınızda Yavuz Selim sahası konusunda bir haber yapılmasının spor camiamız açısından çok önemli olduğunu belirtir gereğini bilgilerinize rica ederiz.

Saygılarımızla.

Kemal CİVELEK B.Cahit ERDEM

Genel Sekreter ASKF Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber