Atletizmin yükselen yıldızı Zülha Armutçu, iki önemli şampiyona kadrosuna dahil edildi

Atletizm Milli Takımının katılacağı iki önemli şampiyonasına davet edildi. Spor otoriterlerince yaş grubunun en başarılı atleti olarak gösterilen 18 yaşındaki Zülha önce, küçük yaşına rağmen 20 Şubat 2021 tarihinde İstanbul’da yapılacak olan ve Büyükler Milli Takımının katılacağı 26. Büyükler Balkan Salon Şampiyonası kadrosuna seçildi. Türkiye Olimpiyata Hazırlık Merkezi’nin (TOHM) Trabzonlu sporcusu olan başarılı sporcu ardından da, 26-27 Şubat 2021 tarihlerinde Belarus/Minsk’te yapılacak olan Uluslararası U20 Yarışmasına katılacak olan Milli Takım kafilesinde yer alacak.

7 Şubat’ta İstanbul’da düzenlenen Türkcell Salon Türkiye Şampiyonası’nda 60 metrede altın madalya kazanan Zülha Armutçu, geçen hafta Bulgaristan’da yapılan Balkan 20 Yaş Altı Şampiyonası’nda da, birincinin sadece 9 salise gerisinde kalarak madalya şansını kaybetmişti. Milli Takım Antrenörü Adem Batar ile birlikte, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret eden genç sporcu, Söğütlü Atletizm Sahasında çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlattı. Zülha, “Türkiye şampiyonu olduktan sonra Bulgaristan’da fotofinişle dereceye giremedim. Her yarışma bana tecrübe oluyor. Şimdi bu ay içinde milli takımla 2 önemli yarışa çıkacağım ve madalya alacağıma yürekten inanıyorum” dedi.

Adım adım Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarla ilgili hedefleriyle çalışmalarını sürdüren Zülha’nın çok başarılı ve disiplinli bir sporcu olduğunu kaydeden İl Müdürü Birdal Öztürk, “Zülha uluslararası yarışmalarda bizim en büyük umudumuz, gelecekte büyük başarılara imza atacak, altın madalyalarla bizi gururlandıracak bir isim. Tabi ki bunun için çok çalışması gerekir, sadece yetenek yetmez. Ona güveniyoruz” dedi. Milli Takım Antrenörü Adem Batar ise, “Trabzon’da atletizmde çok başarılı ve yakın geleceğe damga vurabilecek bir nesil geliyor. Zülha da onlardan biri. Yetenekli, çalışkan, işini seven ve hırslı bir sporcu. Düzenli bir çalışma ile hedeflerine ulaşacak bir yetenek” diye konuştu.

Madalya avcısı

2016 ve 2018 Okullararası Türkiye Şampiyonu, 2019- Türkiye U18 Salon Şampiyonasında altın, 2020 U20 Türkiye Salon Şampiyonasında altın, 2020 Gençler Uluslararası Balkan Salon Şampiyonasında bronz, 2020 Gençler Uluslararası Balkan Açık Şampiyonasında gümüş, 2021 Türkiye U20 Salon Şampiyonasında altın

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber