Aykut Kocaman, Trabzonspor maçından sonra konuştu

Spor Toto Süper Ligde, Medical Park Arena’da karşılaşan Trabzonspor ile Fenerbahçe maç sonucunda 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından konuşan Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, “ Maçı ikiye ayırmak lazım. Gole kadar ki bölüm, A’dan Z’ye demeyelim ama net şekilde planladığımız şekilde gitti. 2-3 farklı öne geçme şansı yakaladık.

Doğru oynadık. Trabzonspor’un saha içinde yapabileceği etkili organizasyonların tamamını kontrol altında tuttuk. Burada en önemi şey. Önce kendi takımımda durumu özetleyip genel durumu değerlendirmek lazım. Bu bölüm, her türlü galibiyete yakın olduğumuz bölümdü.

Son derece üzgünüm. Çok galibiyete yakın olduğumuz oyunu, beraberlikle bitirmek zorunda kaldık. Golden sonra ki bölüm. Çok kötü olmamakla beraber doğal düzenimizin bozulduğu takım kurtarma halinin öne çıktığı bölüm oldu.

Trabzonspor o ana kadar, hemen hemen net pozisyon vermeden net pozisyonun gol olduğu karşılaşma oldu. Onunla beraber 2-3 gidebilirdi. Demorilize edecek duruma götürebilirdi. Duran toplardan zorlama, ondan sonra beraberlik golü bulup galibiyet için her türlü çalışmayı gösterdiğimiz maç oldu.

Bu atmosfer bütün her şeyi yan yana getirdiğimizde evet zor deplasman.  Elimizde ki 2 puanı yitirdik” dedi. Hakem Ali Palabıyık ile ilgili konuşan Kocaman, “Bizim önce kendimize ait şeyleri söylerken, maçın hakemi ile ilgili konuşmadan olmayacak.

Pereira’nın hemen hemen her maç.. Bizi ilgilendirmiyor ama o pozisyona girmeyelim. Kucka ile birlikte ayağa basmalar. İkinci bölümde Fernandou ile ilgili pozisyon var. Kendi kalitesinin altında maç yönetti. Ali Palabıyık’ın tabi ki hataları var. Bu tip hataları herkes yapar.

Ali Palabıyık’n en büyük özelliği zorlu ortamda hakemliğin riayet ettiği şeyleri yapması. Onun için bu tip maçlara veriliyor. Bugün ikinci yarıda tahmin ediyorum ilk yarıda taç pozisyonu oldu. Ondan sonra her şey bir anda değişti. İkili mücadelelerde ki kalite, karar verme kalitesi her şey bir birine değişti. Genelde gördüğüm şeyleri söylemem lazım. Kendi kalitesine yakışmadı. Duruşuyla, oyunculara olan mesafesiyle bir kere daha kontrol etmesini rica ediyorum” diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
TrabzonsporAykut Kocaman

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber