BAŞKAN ZORLUOĞLU BİR VAADİNİ DAHA YERİNE GETİRİYOR

Trabzon’da bir ilk olarak faaliyete geçecek merkez ile sporun her branşında elit sporcuların yetiştirilmesi, spor ve sporcu altyapısının güçlendirilmesi, spora yeni başlayanlar için doğru yönlendirme yapılması, Türk sporcu norm oluşumuna katkı sağlanması, dünya ile kıyaslanabilir sporcu verileri oluşturulması ve uluslararası alanda başarılı sporcular yetiştirilmesi amaçlanıyor. 
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Üniversitesi ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklığında faaliyete geçecek Performans ve Yetenek Seçim Merkezi’nde ayrıca gençlerin spor yönelimleri analiz edilerek futboldan basketbola, tenisten yüzmeye, bokstan atletizme kadar birçok branşta doğru yönlendirmeler yapılması noktasında çalışmalar gerçekleştirilecek. Öte yandan antrenörlerin mesleki gelişimleri için de seminerler düzenlenecek. 
 
AMACIMIZ BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK
Performans ve Yetenek Seçim Merkezi hakkında değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “2020 yılında yapımına başlayacağımız Performans ve Yetenek Seçim Merkezi, üç fazdan oluşacak olup, 2020 sonunda tamamlanması planlanan birinci faz için yaklaşık 10 milyon TL bedelle yatırım yapılacaktır. 2021’in Ocak ayında merkezimizin faaliyete alınması planlanmaktadır. Performans ve Yetenek Seçim Merkezi ile hem ilimizdeki gençlerimizin sportif anlamda doğru yönlendirilmeleri sağlanacak hem de profesyonel sporcu lisansı ile faaliyet gösteren sporcuların ölçüm analizleri yapılarak, gelişimlerine önemli katkı sağlanacaktır. Amacımız spor kenti adıyla anılan Trabzon’da olimpik düzeyde başarılı sporcular yetiştirmek ve şehrimiz için gurur kaynağı olacak gençlerimize en doğru yolu göstermektir” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber