Enduro ve ATV yarış sezonu İstanbul’da açılıyor

Ülkemizde enduro yarış sezonu İstanbul’da 19-20 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası ile açılacak.

Sarıyer Motosiklet Kulübü tarafından organize edilecek Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın açılış yarışı, Kilyos Motokros Park’ta gerçekleştirilecek. Covid19 önlemleri nedeniyle seyircisiz gerçekleştirilecek yarışta sporcular, 19 Haziran Cumartesi günü lastik, kaya, ağaç ve beton büzlerden oluşan yapay parkurda yarışa ön sırada başlamak için sıralama turlarında ter dökecek. Endurocular, 20 Haziran Pazar günü ise, başta Ekstrem Test ve Enduro Testten oluşan parkurda hem zamanla hem de doğayla mücadele edecek.

Enduro tutkunları gün boyunca; E1, E2, E3, EGenç, EB, EC, EVeteran ve EKadın sınıflarında; ATV branşından da S1, S2 ve S3 (iki çeker) sınıflarında ödül kürsüsüne çıkmaya çalışacak.

Enduro ve ATV sezonunu uzun bir aradan sonra İstanbul’da açacaklarını söyleyen Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, “Sporcularımız doğal ortamda hem motosiklet, hem de ATV ile mücadele edecekler. İstanbul’un Karadeniz kıyısında başlayacağımız sezon için heyecanlıyız. Türkiye’de motosiklet kullanımı her geçen gün artıyor. Pandeminin etkisiyle ilgi ve kullanım katlanarak arttı ve artışını sürdürüyor. Özellikle motosiklet kullanımında her geçen gün daha çok paya sahip olan hem genç, hem de kadın motosiklet tutkunlarını Türkiye Şampiyonalarında görmek istiyoruz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber