banner240
banner237
banner238

“FUTBOL MASADA DEĞİL, SAHADA OYNANMALI, HAKEMLER ADİL OLMALIDIR”

Ligde şampiyonluk yarışının son haftalarına girilirken herkesin beklediği adil bir oyundur. Ancak Türk futbolunda her zaman ortaya çıkan “saha dışı güçler ve olaylar” 2019-2020 sezonunda da etkilerini göstermeye başlamıştır. Hakemler ligin sonucunu etkileyen hatalarını her geçen hafta artırarak sürdürmektedir.

Süper Lig Cemil Usta Sezonunun 25’inci haftasında Trabzonspor’un deplasmanda oynadığı Gaziantep FK maçında attığı gol, tüm futbol kamuoyunun hemfikir olduğu şekilde, faul olmayan bir pozisyona VAR odasının müdahalesiyle faul çalınarak iptal edilmiş ve şampiyonluk yarışındaki çok önemli 2 puan adeta gasp edilmiştir.

Henüz bu olayın tartışmaları bitmemişken, 26’ncı haftada oynadığımız, Medipol Başakşehir FK maçında Trabzonsporlu futbolcuya yapılan bariz penaltı, hem sahadaki hem de VAR odasındaki hakemler tarafından adeta “görmezden” gelinmiştir.

Son 2 haftada Trabzonspor’un art niyetli olarak gaspedilen 4 puanı göstermiştir ki; Türkiye’de VAR sisteminin var olmasının sebebi futbolun daha adil şekilde oynanmasına katkı sağlamak değil, bazı takımların sahada elde edemedikleri sonuçları, kazanamadıkları puanları masa başında vermek ve şampiyonluk yarışını dizayn etmektir.

Biz sahada oynanan futbol istiyoruz. Ligin geleceğinin iş merkezlerindeki özel ofislerde birkaç kişi tarafından planlanmasına karşıyız. Bu planların VAR odalarında ve sahada art niyetli birkaç hakem tarafından uygulamaya koyulmasının Türk futboluna katkı sağlamayacağı ortadadır. Futbolun sorunlarının konuşulması gereken yer iş merkezleri ve özel ofisler değil TFF binasıdır. Federasyon Başkanının, MHK Başkanı ve bir kulüp temsilcisiyle Federasyon merkezi harici bir yerde görüşmesi, akabinde Türk futbol tarihinde ilk kez bir MHK başkanının bir kulüp başkanını suçlayıcı açıklamaları, hem kabul edilemez hem de futboldaki başıboşluğu ortaya koyması açısından üzücüdür. Bu ilginç görüşmelerden sonra da zaten Trabzonspor’a karşı haksızlıklar tavan yapmıştır.

Centilmenliği ile bilinen efsane kaptanı “Dozer” Cemil Usta’nın adını taşıyan sezonda Trabzonspor’a karşı “operasyon” yapıldığı, artık sağduyulu tüm futbol kamuoyunun dile getirdiği bir husustur. 1996’da, 2005’de ve 2011’de yapılanlar bu sezon da uygulamaya koyulmuştur. Ligin ve takımların kaderi, bir düdükle belirlenmeye çalışılmaktadır.

Türk futbolunda Anadolu devrimini yaratan Trabzonspor, tüm dış müdahalelere rağmen “temiz ve adaletli futbol” ilkesiyle mücadelesini sürdürecektir.

Bizler şampiyonluk yolunda yönetimimizin, teknik kadromuzun ve futbolcularımızın sonuna kadar arkasındayız, yanyanayız, omuz omuzayız. Tek isteğimiz, Türk futbolunu yönetenlerin ve başta hakemlerin görevleri olduğu üzere, futbolun adil oynanması için çaba sarf etmesi, art niyetli davranmamasıdır.

Bu vesileyle Trabzonspor’umuza 8’nci şampiyonluk yolunda bir kez daha başarılar diliyor ve her zaman yanında olduğumuzu vurguluyoruz.

M. Suat HACISALİHOĞLU

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Eyyüp ERGAN

Trabzon Ticaret Borsası Başkanı

Metin KARA

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı

A. Hamdi GÜRDOĞAN

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Vekili

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber