banner240
banner237
banner238

Genç, Alanyaspor yöneticilerine tepki gösterdi!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2-2 berabere sonuçlanan Alanyaspor- Trabzonspor maçı sonrasında çıkan olaylara tepki gösterdi.

Alanyaspor yöneticilerini Trabzonspor camiasına yönelik sarf ettikleri küfürlerden dolayı kınayan Başkan Genç, “Seyircisiz oynanan bir maçta, ilk andan maç bitimine kadar Alanyaspor yöneticilerinin; Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve futbolcularımızın hem şahıslarına hem de ailelerine yönelik sarf ettiği son derece çirkin ve galiz küfürler hiçbir şekilde mazur görülemez. Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun abisinin başkanımızın merhum annesine küfür etmesi ve hayatında ağzına hiç alkol almamış başkanımızı sarhoş diye lanse etmesi gerçekten de hayasızca ve ahlaksızca açıklamalardır.” dedi.

Alanyaspor yöneticilerinin maç boyunca son derece çirkin küfürlerle Trabzonspor futbolcularını ve yöneticilerini tahrik ettiğini dile getiren Başkan Genç, bu durumun insan ahlakı ile spor ahlakıyla ve centilmenlik ruhuyla bağdaşmadığını söyledi.

“MAZUR GÖRÜLEMEZ”

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun spor camiasında son derece beyefendi, mütevazı, alçakgönüllü ve sabırlı kişiliğiyle tanındığına vurgu yapan Başkan Genç, şöyle konuştu: “Maalesef üzülerek görmekteyiz ki, futbolu bir spor olmaktan öte, kavga ve kamplaştırma aracı olarak gören pespaye zihniyetler hâlâ bazı

takımlarımızda varlığını sürdürüyor. Oysa ki, bütün spor kulüplerinin ortak amacı sporun varlık gayesi olan dostluk ve kardeşlik ruhunu ön plana çıkarmak olmalıdır. Alanyaspor yöneticilerinin seyircisiz oynanan bir maçta, ilk andan maç bitimine kadar kulüp yöneticilerimizin ve futbolcularımızın hem şahıslarına hem de ailelerine yönelik sarf ettiği son derece çirkin ve galiz küfürler hiçbir şekilde mazur görülemez. Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun başkanımızın merhum annesine küfür etmesi ve hayatında ağzına hiç alkol almamış başkanımızı sarhoş diye lanse etmesi hayasızca ve ahlaksızca açıklamalardır. Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu spor camiasında beyefendi, mütevazı, alçakgönüllü ve sabırlı kişiliğiyle tanınmaktadır. Spor ahlakı söz konusu olunca Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminden en ufak bir şüphe duymamaktayız.”

“YÖNETİMİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”

Trabzonspor’un ve yönetimin sonuna kadar arkasında olduğunu yineleyen Başkan Genç, Her platformda Trabzonspor’un hakkını savunacağını ve bu konuda en önde yürüyeceğini ifade ederek, yönetimin alacağı her türlü karara destek olacağını söyledi. Genç, bazı yönetici ve futbolcuların şahsi egoları ve menfaatleri uğruna futbola çok büyük zararlar verdiğine vurgu yaparak, “Bu tür tahrik edici ve spor ahlakıyla bağdaşmayan yollara başvurmak aslında gerek sportif anlamda gerekse maddi ve manevi olarak bir acziyetin ifadesidir. Yoksa ahlaken ve fiziken kendini yeterli hisseden hiçbir kulüp bu tür etik dışı yollara başvurmaz. Sporu birleşme ve kaynaşma aracı olarak görmeyen çevreler ne yazık ki, şahsi egoları uğruna en büyük zararı yine spora ve özel anlamda ise futbola vermektedirler. Bu tür girişimlerde bulunanlar hem spor kulüpleri hem de taraftar grupları arasında giderilmesi mümkün olmayan kırgınlıklara ve düşmanlıklara neden olmaktadır.” diye konuştu.

“ADALET ARAYIŞINDAN VAZGEÇMEDİK”

Trabzonspor camiasının adalet mücadelesini yürütürken hiçbir zaman kişilerin ya da kulüplerin şahsi maneviyatına halel getirecek yollara tevessül etmediğini ifade eden Genç, “Spor söz konusu olunca şahsi menfaatlerimizi ve hesaplarımızı bir kenara bırakarak sporun en güzel hasletleri olan kardeşlik, dayanışma, dostluk ve centilmenlik yönünü her zaman en ön plana taşımalıyız. Bugüne kadar gerek hakemler eliyle, gerekse federasyon eliyle defalarca hakkı gasp edilmiş olan Trabzonspor’umuz hiçbir zaman adalet arayışından vazgeçmemiştir. Bu adalet arayışını sürdürürken Trabzonspor camiası asla kanun ve nizamdan vazgeçerek kişilerin ve kulüplerin şahsi maneviyatına halel getirecek yollara tevessül etmemiştir. Alanyaspor yöneticilerini de güzide Trabzonspor’umuz gibi bütün spor müsabakalarında ahlaklı, edepli ve itidalli olmaya davet ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber