banner240
banner237
banner238

Genç: “Spor ve sporcu dostu Ortahisar anlayışıyla hareket ediyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belediyeye devredilerek tadilat ve güçlendirme çalışmaları tamamlanan Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi yaz sezonundan itibaren vatandaşlara hizmet veriyordu.

Spor merkezi bünyesinde biri kapalı olmak üzere dört adet tenis kortu, basketbol, voleybol ve hentbol gibi takım sporlarının icra edildiği modern salonlar, fitness salonu ve yüzme havuzu var.

Tesisin açılış törenine; Trabzon Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Özgür Kara, MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ile belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SPORCU DOSTU ORTAHİSAR

Ortahisar Belediyesi’nin kurulduğu andan itibaren sosyal belediyecilik anlayışı gereği her çeşit sportif faaliyete destek olduğunu kaydeden Başkan Genç, “Ortahisar Belediyesi olarak kurulduğumuz andan itibaren kadim bir spor şehri olan Trabzon’da spora da önem veren bir anlayışı ortaya koyduk. Spor ve sporcu dostu Ortahisar anlayışıyla hareket ettik ve hareket ediyoruz. Birçok amatör spor kulübümüz var. Medarı iftiharımız Trabzonspor da var. Daha çok dezavantajlı grupların spor faaliyetlerine önem vermek için projeler yürüttük. Şu anda Süper Lig’de mücadele Ampute Futbol Takımımız ve kendi süper Ligi’nde Mücadele eden İşitme Engelliler Futbol Takımlarımız var. Bu yıl da Kadınlar Hentbol Takımını devraldık. Onlara da destek veriyoruz. Şu anda açtığımız bu güzel tesisimizin belediyemize devri fikri şöyle çıktı. Engelli sporcularımızın yüzme ihtiyacını karşılamak için belediyemizden talepte bulunulmuştu. Bunun için daha çok sorumluluk alma gereği hissettik. Diğer yandan kadınlarımızın yüzmeyle ilgili talepleri vardı. Spor kulüplerimizin, öğrencilerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın ve dezavantajlı bireylerin istifade etmesi için bu rayı hazırladık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ kampanyası kapsamında da teklifimizi bakanımıza sunduk ve Bakanımız bizi kırmadı ve burayı belediyemize devretti. Biz de devraldıktan sonra bütün gücümüzle beraber, toplamda 5,5 milyon TL bir yatırımla birlikte yüzme havuzumuzu, bitişikteki spor alanlarımızı, tenis kortlarımızı yeniledik. Bir tanesi kapalı olmak üzere dört tane modern tenis kortumuz var. Bu şekilde sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak her kesimden vatandaşlarımızın sağlıklı spor yapma hakkına sahip çıktık. Katkı sağlayan herkese teşekkür etmek istiyorum.

“BU ÇALIŞMALAR KENDİLİĞİNDEN OLMUYOR”

Tesisin tadilat ve güçlendirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür eden Başkan Genç, “Burası yaz döneminde açıldı. Bugüne kadar bu tesisten 1000’in üzerinde özel gereksinimli birey ile 39825 vatandaşımız buradan yararlandı. Tenis kortlarımızı ise, 2545 kişi kullandı. Kapalı spor salonumuzu da 5373 kişi kullandı. Bu şekilde şehrimizde bütün kesimlerimize spor yapma imkânı sağladık. Bu çalışmalar böyle kendiliğinden olmuyor. Değerli bakanımızdan finans konusunda destek isteğimizde bize Spor Toto’dan destek sağladılar. Bunun yanı sıra Vakıfbank sponsorluk desteği verdi. El ele vererek bu güzel tesisleri halkımızın hizmetine sunduk. Bütün hizmetlerimizde bizleri yalnız bırakmayan başta kendisini bu kadim topraklara adamış olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Değerli milletvekillerimize de özel olarak teşekkür ediyorum. Her çalışmamızda olduğu gibi, bu çalışmalarımızda bizleri destekleyen AK Parti Teşkilatımıza, MHP İl Teşkilatına, AK Parti Ortahsiar İlçe Teşkilatımıza, belediye meclis üyelerimize, muhtarlarımıza ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Orkent’imiz gece gündüz çalışarak bu güzelliği ortaya çıkardı. Onlara çok teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah.” diye konuştu.

“BURASI BİR SPOR VADİSİ”

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, spor şehri Trabzon’a hizmet etmekten gurur duyduğunu ifade ederek, “Kısa bir zaman önce burada hizmete başladım. Bundan sonra spor şehri Trabzon’a hizmet edeceğiz. Burada bir spor vadisindeyiz, bir spor merkezindeyiz. Birçok spor dalı burada icra edilebilecek. Bakanlığımızın ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi hakikaten çok değerli bir proje. Burada icra ediliyor. Diğer yandan engellilere yönelik çalışmalar da çok önemli. Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak bundan sonra da bu tür faaliyetlere destek vermeye devam edeceğiz. Şehrimizde 18 ilçemizde spor tesislerimiz var. Burası zaten bir spor şehri, böyle bir şehre hizmet etmekten onur duyuyorum.” dedi.

“BU İŞİ SIRTLANIP GÖTÜRDÜ”

Konuşmasında sporun gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sağladığını ifade eden Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, “Bu tip yatırımlar toplumlar için çok önemli. Çünkü, gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sağlıyor bu tesisler. Başta buna sebep olan, yapılmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımıza teşekkür çok teşekkür ediyorum. Başkanımız bu işi sırtlanıp götürmek için yola çıktı. Ona da çok teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin sürdürebilmesi çok önemli. Tüm gençlerimizin buradan istifade etmeye çağırıyorum. Herkesi bu tesisten istifadeye çağırarak yüzme bilmeyen kimse kalmasın diyorum.” diye konuştu.

“TRABZON SPORDA BAŞARILAR ELDE EDEN BİR ŞEHİR”

Trabzon Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli ise, “Bildiğiniz üzere Trabzon spor ve sporcu dostu bir şehir. Başarılar elde etmiş bir şehir. Ulusal ve uluslararası alanda başarılar elde eden, bu şekilde rüştünü ispatlamış bir şehir. Devletimiz son yıllarda bütün yurdumuzda birçok modern spor tesisini hayata geçirdi. Her ile tesis kazandırdı. Bu anlamda oldukça yeterliyiz. Bu tesisin hayata geçmesinde emeği geçen bütün herkese çok teşekkür ediyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber