banner240
banner237
banner238

HAYDİ ÖĞRENCİLER BİLARDOYA

Bilardo Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının aldığı kararla okulsporları turnuvalarında öğrenciler artık bilardoda da kozlarını paylaşacak. Trabzon Bilardo İl Temsilcisi Ercan Moradaoğlu, “Bilardo ile kahve kültürü özdeşleşiyor. Halbuki tam tersi, bilardo sadece boş zamanların değerlendirildiği bir uğraş değil, insana birçok faydası olan spor dalı. Ortaokul ve liselerarası yapılan okulsporları turnuvalarında, futboldan basketbola, yüzmeden tenise, bocceden karateye kadar birçok branşın yanında öğrenciler, bilardoda il birinciliği için kozlarını paylaşacak, ardından da Türkiye şampiyonluğunu Trabzon’a getirmek için ter dökecek” dedi.

UMUTLAR ARTTI, MASALAR YENİLENDİ

Trabzon’da son yıllarda bilardoda lisanslı sporcu sayısının hızla arttığına dikkat çeken Ercan Moradaoğlu, “İlimizde bilardo sporunun gelişimi henüz istediğimiz seviyede değil ama sürekli olumlu gelişmeler yaşanıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve ekibinin de desteğiyle Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzunun yanındaki bilardo salonumuzda masalarımız tamamen yenilendi. Bunun yanında şehrimizde turnuva düzenlenecek salonlarını sayısı da artıyor. En önemlisi bundan sonra yapılacak olan okulsporları müsabakalarının da etkisiyle yetenekli sporcuları erken yaşlarda keşfetmek ve böylece işlemek çok daha kolay olacak” diye konuştu.

AÇIK HAVA BİLARDOSU!

Bilardonun, insanların hızlı ve doğru düşünme kabiliyetini artıran bir branş olduğuna dikkat çeken Moradaoğlu, “Bu branşın okulsporları turnuvalarına alınması, odaklanma ve konsantrasyonu artırma özelliği ile öğrencilerin eğitim hayatına da direk etkisi olacak. Bilardo oynayanların sayısının artması, gençlerimizi her türlü zararlı alışkanlık ve bağımlılıktan kurtaracak” dedi. Türkiye şampiyonasının bir etabını Trabzon’da düzenlemek için gayret verdiklerini kaydeden Ercan Moradaoğlu, yaz aylarında Atatürk alanına bilardo masası kurarak açık hava bilardosu altında sokakta geçen anne-çocuk dahil herkese bilardo oynatıp farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber